Politika

DPS: Skandal, koaliciona vlast u Novom promoviše lice sa potjernice

Nakon što je lider Novske liste otpustio Simonidu Kordić, a predsjednik OO SDP-a Dragan Šimrak uhvaćen u aferi "betonska galanterija", na pomolu je novi skandal, poručuju iz DPS-a.
DPS: Skandal, koaliciona vlast u Novom promoviše lice sa potjernice
Portal AnalitikaIzvor

"Nakon niza propusta, nesmotrenih odluka, nepotizma i protekcionizma, kojima se degradiraju Herceg Novi, njegov imidž i razvoj, objavljivanje fotografije Nemanje Ristića na profilu Turističke organizacije Herceg Novog dokaz je da koalicija na vlasti nema granica u svom bezumlju. Staviti u isti kadar naš Herceg Novi i lice sa potjernica, sa zastrašujućom prošlošću i ništa boljom sadašnošću, potvrda je ne samo odsustva bilo kakve odgovornosti, već i očiglednih namjera odgovornih u Turističkoj organizaciji koju kontroliše Novska lista", navode iz DPS-a. 

Od formiranja aktuelne vlasti, Turistička organizacija prednjači u bahatom trošenju novca građana, tvrde iz ove partije. 

"Promocija grada pretvorena je u groteskne prizore šepurenja funkcionera željnih pažnje, putovanja i fotografisanja. Spektakularni obilasci gradova iz kojih gotovo niko ne dolazi na proslavu Praznika mimoze pokazuju karakter promotera, a šund, kič i neukus njihovu samovolju, bahatost i nerazumijevanje bića i tradicije Herceg Novog. Sve to "zaokruženo" je promovisanjem osvjedočenog kriminalca.

Ko u koaliciji na vlasti promoviše kriminalce i kriminalne organizacije, lica sa potjernica i osuđivane ličnosti? Da li je to promocija kakvu zaslužuje naš grad i da li takvu promociju treba da plaćaju građani Herceg Novog? Koja partija u koaliciji na vlasti ima pravo da unižava građane Herceg Novog? Koji partijski lider ima pravo da baci pod noge jubilarni Praznik mimoze da bi se Nemanja Ristić na fotografijama šepurio sa mažoretkinjama? Ko se to otvoreno poistovjećuje sa fašističkim stavovima lica sa fotografije? Da li je bilo ko u koaliciji na vlasti svjestan učinjenog i poruke koja je poslata? I šta je još ostalo da odgovorni u Turističkoj organizaciji i upravi grada urade da degradiraju imidž Herceg Novog do nepovrata?

Zato zahtijevamo izvinjenje, ne samo zaposlenih u Turističkoj organizaciji, već i svih predstavnika koalicije na vlasti koji su dopustili ovakvo besprizorno uniženje građana i degradaciju vrijednosti za koje se borimo. O odgovornosti prema zakonu i građanima, neka se zabrinu sami", navodi se u saopštenju. 

Portal Analitika