Košarka

Čestitam Crnoj Gori, očekujem spektakl protiv Bajerna!

Odmah po završetku meča sa Letonijom, u kojem je Crna Gora ispisala novu stranicu istorije kada je košarka u pitanju, selektor Zvezdan Mitrović se od srca zahvalio ekipi Budućnosti, koja je iako učesnik Evrolige puštala igrače da brane boje državnog tima i time umnogome pomogla reprezentaciji da stigne do Mundobasketa.
Čestitam Crnoj Gori, očekujem spektakl protiv Bajerna!
Sport klub / Portal AnalitikaIzvor

„Čestitam Crnoj Gori na zaista fantastičnom uspjehu. U konkurenciji sa Španijom, Turskom, Letonijom i aktuelnim šampionom Evrope Slovenijom, uz jako opasnu Ukrajinu, izabranici Zvezdana Mitrovića su ostvarili istorijski uspjeh. Utakmica protiv Letonije je bila spektakularna, a atmosfera na tribinama za pamćenje. Nadam se da će tako biti i u meču koji slijedi u Evroligi, protiv Bajerna iz Minhena“, rekao je na početku razgovora za Sport Klub trener Budućnosti Jasmin Repeša.

„Zdravstveni bilten se popravlja iz dana u dan. Goga Bitadze je počeo da radi sa timom, Filip Barović se polako vraća u stabilno stanje poslije virusa od kojeg je izgubio pet kilograma, sve bliži timu je i Nikola Ivanović. Naravno da nećemo žuriti sa ubacivanjem pomenutih igrača u vatru. Bićemo strpljivi, jer je najvažnije da ovi momci budu spremni kada to bude i najvažnije, a to je naravno doigravanje za titulu u ABA ligi i ponovni plasman u Evroligu“, istakao je Repeša.

Bajern dolazi u Podgoricu sa skorom od 11 pobjeda i 12 poraza, sa realnim izgledima da se do kraja ligaškog dijela bori za plasman u četvrtfinale.

Ekipu vodi Dejan Radonjić bivši igrač i trener Budućnosti, a jako važne karike u timu su reprezentativci Srbije: Stefan Jović, Nemanja Dangubić, Vladimir Lučić. Dres Bajerna nose Leon Radošević, Nihad Đedović, Peteri Koponen, Brendon Hobs, Aleks King, Danilo Bartel, Derik Vilijams, Devin Buker...

„Bajern ima moćnu ekipu i odličnog trenera. Pokriveni su na svim pozicijama, forsiraju izuzetno agresivnu i brzu igru, s mnogo čvrstine i energije u oba pravca. Jaki su pod košem, jaki su u pozicionoj igri, imaju odlične šutere, fenomenalno se snalaze u tranziciji. Sve što sam rekao govori o kvalitetu rivala s kojim ćemo odmjeriti snage u petak. To naravno ne znači da smo bez šansi u duelu koji slijedi, naprotiv. Dobro ćemo se pripremiti, nastojaćemo da budemo konkurenti, nastojaćemo da stignemo do nove pobjede u elitnom takmičenju. Očekujem sjajnu atmosferu, očekujem veliku podršku sa tribina, očekujem da se košarkaški spektakl od ponedjeljka, nastavi i u petak“, poentirao je Repeša.

Utakmica između Budućnosti i Bajerna igra se u petak u "Morači", s početkom u 19 časova.

Portal Analitika