Ostalo

Furtula na pripremama u Medulinu

Crnogorski atletski reprezentativac i rekorder u bacanju diska Danijel Furtula od 10. februara nalazi se na tronedeljnim pripremama u Medulinu, dobro poznatom bacačkim kampu Hrvatske, gdje se priprema po planu i programu  trenera Edisa Elkasovića koji trenira svjetsku i Ooimpijsku šampionku Sandru Perković, a s kojim je započeo saradnju od početka prošle godine.
Furtula na pripremama u Medulinu
Portal AnalitikaIzvor

Furtula se tokom januara 21 dan o trošku ASCG takođe pripremao u Medulinu. Ovo je drugi put da po planu ASCG ovaj izuzetni sportista nalazi se na pripremama gdje se priprema za najznačajniji atletski dogadjaj u ovoj godini Svjetsko Prvenstvo u Dohi - Kataru.

- Prošla godina za mene je bila izuzetno važna, ne samo zbog činjenice da sam promijenio trenera i sredinu, već što sam poslije teške povrede uspio da se vratim na sportsku scenu u punom sjaju. Godina koja je za mene protekla u oporavljanju i saniranju leđa je iza mene - sada su ambicije velike i već se krenulo u realizaciju projekta Svjetsko prvenstvo Doha 2019 i Olimpijske igre u Tokiju 2020, za koje se nadam da ću normu ispuniti već ove godine. Posebno želim da se zahvalim ASCG na maksimalnoj podršci realizacije mog programa, koji su me maksimalno ispoštovali u svim segmentima realizacije. Nadam se da ćemo u narednim godinama zajedničkim snagama uz podršku ASCG, Ministartva sporta Crne Gore i Crnogorskog Olimpiskog Komiteta, napraviti rezultat koji će služiti na čast i ponos cijele države - istakao je Danijel Furtula sa priprema u Medulinu.

Portal Analitika