Svijet

Pol Pua oslobođen optužbi za organizaciju ilegalnog klađenja

Sud u kineskoj specijalnoj administrativnoj oblasti Makao oslobodio je svih optužbi Malezijca i crnogorskog državljanina Vei Seng Pol Pua, koji je bio optužen da je organizator ilegalnog klađenja, saopštio je medijima njegov advokat Tom Goldstejn. 
Pol Pua oslobođen optužbi za organizaciju ilegalnog klađenja
Portal AnalitikaIzvor

On je sa još 15 osoba optužen da su umiješani u ilegalno klađenje u jednom hotelu u oblasti Makao tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Policijski inspektori pred sudom su ispričali da su u okviru istrage 18. juna 2014. postavili nadzor u četiri sobe hotela, za koje se sumnjalo da se koriste za ilegalno klađenje.

Tokom pretresa u tim sobama policija je zatekla i privela više osoba koje su gledale fudbalske utakmice i koristile više laptopova, mobilnih telefona i drugu kompjutersku opremu sa informacijama koje se odnose na sportske opklade na utakmice Svjetskog prvenstva.

Tokom sudskog postupka branioci Pola Pue pozvali su više svjedoka na osnovu čijih iskaza je Sud utvrdio da su optužbe bile lažne.

- Stručnjaci su posvjedočili da je njegov telefonski i kompjuterski zapis nesumnjivo pokazao da Pol Pua nije učestvovao u bilo kakvim opkladama i da nije organizovao nijedno klađenje. Tužilaštvo nije moglo pronaći nikakve dokaze da je učestvovao u bilo kojoj nezakonitoj aktivnosti - rekao je Goldstejn.

Prije nekoliko godina, po sličnim optužbama Pol Pui se sudilo i u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je tamošnje pravosuđe takođe odbacilo sve optužbe protiv njega.

Vei Seng Pol Pua je u Crnoj Gori vlasnik hotela „Maestral“ i suvlasnik kompanije Adriatik propertiz.

Portal Analitika