CEDIS

CEDIS: Bez struje 1.000 domaćinstava u Danilovgradu, ekipe danima rade na sanaciji mreže

Oko 1000 domaćinstava u Opštini Danilovgrad je i četvrti dan bez strtuje nakon što je olujni vjetar pričinio veliku štetu na alektro-mreži, tvrde u CEDIS-u.  Kako ističu, njihov ekipe su već četvrti dan, od ranih jutarnjih sati su na terenu, i rade na sanaciji srednjenaponske i niskonaponske mreže koja je oštećena tokom nevremena koje je najviše pogodilo područje Opštine Danilovgrad.
CEDIS: Bez struje 1.000 domaćinstava u Danilovgradu, ekipe danima rade na sanaciji mreže
Portal AnalitikaIzvor

Kako je  saopšteno iz CEDIS-a, do sada su njihove ekipe na dalekovodima, koji su dugački i preko 40 kilometara,  u Danilovgradu  zamijenili preko 50 stubova, koji su polomljeni ili oštećeni tokom nevremena.

“Podsjećamo da je olujni vjetar nosio sve pred sobom pa smo na mreži zaticali stabla i drugo rastinje koje je vjetar čupao iz korijenja, limove sa krovova i ostale djelove objekata koji su kidali provodnike, a i sam vjetar je svojom jačinom  lomio stubove. Tako su u mjestu Ćurilac slomljena dva betonska stuba na niskonaponskoj mreži koja su visoka 9 metara”, poručuju iz CEDIS-a.

Kako dodaju, njihove ekipe trenutno izvode radove na dalekovodima koji napajaju: Potkraj Šaranovića, Slatinu, Dolovi kovački, Studeno, Bzo, Jablan, Sretnja, Brijestovo, Rova,dio Mosora, Zagarač, Lazarev krst, dio Bandića, Bregovi Mijovića, Crnce, Ćeliju Pipersku, Kopilje, Gostilje, Radovče, Dobri do, Rupice komanske, dio Podglavice, Kokotovac, Rudnik kamena, Most Radovića, Pištet, Srednju glavicu, Prentinu glavicu.

Ekipe su akcenat stavile na opravci srednjenaponske mreže, ali ujedno se radi i na niskonaponskoj mreži koja je takodje pretrpjela oštećenja tokom nevremena.

“I pored svih napora naših ekipa da otklone kvarove u optimalnom roku i nesretnog slučaja u kojem je smrtno stradao naš kolega Rade Vujović, bez napajanja je trenutno oko 1.000 korisnika sa područja opštine Danilovgrad. Ekipe će nastaviti sa radovima i tokom večernjih sati. Izvinjavamo se korisnicima zbog nastale situacije i zahvaljujemo na strpljenu”, poručuju iz CEDIS-a.

Portal Analitika