Društvo

HopeON regionalna kampanja-NE POSMATRAJ, REAGUJ !

Danas u Amfiteatru A2 Univerziteta Donja Gorica održana je radionica,
 tribina i projekcija filma POSMATRAČI u organizaciji Instituta za socijalnu 
i obrazovnu politiku - ISOP i Savjeta za implementaciju omladinske politike - SIOP 
a u okviru regionalne HopeON kampanje sa ciljem povećanja nivoa svijesti i znanja mladih 
o prevenciji, zaštiti i borbi protiv trafikinga.
HopeON regionalna kampanja-NE POSMATRAJ, REAGUJ !
Portal AnalitikaIzvor

,,Ukupno 32 studenta/kinje i srednjoškolca/ke su prisustvovale današnjoj radionici, tribini i projekciji i pokazali su visok nivo interakcije sa vršnjačkim edukatorima Marijom Globarević i Anom Božović na temu trafikinga.
Posebne emocije kod prisutnih je izazvala projekcija kratkometražnog filma ,,POSMATRAČI'' koji govori o tri razičite sudbine troje mladih ljudi koji su se našli u paklu trafikinga.Posebno bismo pohvalili učenike/ce JU Gimnazija Petar I Petrović Njegoš Danilovgrad koji su na današnjoj tribini pokazali visok nivo građanske ali i lične svijesti o problemu trafikinga u čemu mi vidimo garant da ovaj problem neće proći neopaženo kod mladih.
Izvršni direktor ISOP-a Mitar Radonjić, poseban fokus je stavio na ISOP-ov istraživački projekat iz 2017-e godine kao primjer radnog trafikinga koji je naša organizacija istraživala u Slovačkoj i uspješno privela kraju.
Današnja radionica, tribina i projekcija filma je prva od ukupno šest koliko će ISOP i SIOP održati u sledećih mjesec dana.''

Portal Analitika