Crna hronika

Otkrivena veća količina cigareta bez akciznih markica

Policija je u Nikšiću i Beranama pronašla veću količinu cigareta bez akciznih markica i uhapsila Beranca S.M. (53) osumnjičenog za njihovo krijumčarenje, te podnijela krivičnu prijavu protiv njegovog sugrađanina Ž.M. (55), u čijoj kući su, osim cigareta bez akciznih markica, pronađeni i oružje i municija.
Otkrivena veća količina cigareta bez akciznih markica
Portal AnalitikaIzvor

Nikšićka policija je u saradnji sa graničnom Bosne i Hercegovine, na putu Crkvic-Toljevina pronašla vozilo u kojem se nalazila veća količina cigareta.

“Policijski službenici su pronašli „Mercedes ML“ luksembruških registarskih oznaka, u kojem nije bilo vozača. Kontrolom vozila policija je pronašla 6.220 paklica cigareta bez akciznih markica”, kazali su iz Uprave policije.

Kako su istakli, obavljen je uviđaj, a o događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, kao i Odsjekza suzbijanje privrednog kriminaliteta.

“Pronađene cigarete i vozilo su predati službenicima Centra bezbijednosti Nikšić na dalje postupanje. Policija intenzivno radi na identifikaciji lica koje je ostavilo vozilo sa cigaretama na navedenoj lokaciji”, navode u UP.

Takođe, službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i beranska policija su u okviru akcije „Slims“ uhapsili S.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, dok je krivična prijava zbog krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina podnijeta protiv Ž.M.

Policija je, kazali su u UP, pretresla stan S.M. i pronašla 202 šteke cigareta različitih brendova bez akcizne markice.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.M. ovo krivično djelo počinio tako što je u kontinuitetu od 8. novembra 2018. godine do 23. februara 2019. godine vršio prodaju i distribuciju u cilju dalje prodaje neocarinjene robe, odnosno akciznih duvanskih proizvoda – cigareta, bez akcizne markice. Sumnja se da je cigarete pribavljao radi dalje prodaje na području Berana, Andrijevice i Plava”, rekli su u Upravi policije.

Tokom pretresa prostorija koje koristi Ž.M. policija je pronašla 32 šteke cigareta bez akciznih markica, kao i vatreno oružje – pušku tzv. talijanku, malokalibarsku pušku, pištolj „Broving” i 25 metaka u ilegalnom posjedu.

“Cigarete su oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja”, kazali su iz Uprave policije.

Portal Analitika