Društvo

Kako žive crnogorski studenti u inostranstvu?

Želja mnogih crnogorskih studenata je da školovanje nastavi u inostranstvu. Osim što uče jezik, stiču nova poznanstva, prilagođavaju se zemljama različitih tradicija, običaja i navika ljudi, u Crnu Goru se vraćaju bogatiji za veliko iskustvo. Neki od njih učestvuju u projektu koji je započela Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu, u kome studenti upravljaju njihovom instagram stranicom na par dana i svakodnevno izvještavaju o tome kako provode dane.
Kako žive crnogorski studenti u inostranstvu?
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

 “U sklopu agende naše organizacije trenutno radimo projekat MeStudyingAbroad koji se odrađuje na društvenoj mreži Instagram, gdje naši studenti u inostranstvu dobiju na upravljanje zvaničan instagram profil naše organizacije i to  u periodu od 7 dana,  objavljujući razne fotografije, video snimke,  gdje prikazuju njihov studentski život u gradu u kojem studiraju”, naglasio je koordinator eksternih odnosa Lazar Dašić.

Cilj projekta je da se tako drugim, ali i budućim studentima u inostranstvu, približi kako to izgleda studirati u inostranstvu  i kakva je dnevna rutina daleko od svoje domovine.

“U toku je treća nedjelja projekta, a plan je da on traje sve do oktobra. Iskoristila bih priliku da pozovem sve studente koji su u inostranstvu, a rado provode vrijeme na Instagramu, žele da se zabave i da steknu jedno neobično iskustvo, da me kontaktiraju  preko mejla kristina.djendjinovic@omsa.me”, istakla je koordinatorka projekta Kristina Đenđinović.

Prva studentkinja koja je vodila njihovu stranicu je studentkinja farmasije u Moskvi, Nina Čabarkapa.  Već sjutra na našem portalu čitajte o njenom iskustvu, fakultetu, ali i danima koje provodi tamo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пока из России!

Portal Analitika