Crna hronika

Treba da se utvrdi da li Zekovićeva žena može da svjedoči

Suđenje grupi koja se tereti za postavljanje bombe ispod automobila Radojice Zekovića juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 26. mart, zbog nedolaska specijalnog tužioca Saše Čađenovića.
Treba da se utvrdi da li Zekovićeva žena može da svjedoči
PobjedaIzvor

Sutkinja Ana Vuković kazala je da je tužilac Čađenović ranije obavijestio sud da nije u mogućnosti da dođe na glavni pretres. Vijeće sutkinje Vuković naložilo je vještaku sudske medicine Miodragu Šoću da na osnovu medicinske dokumentacije koju je poslala svjedokinja Aleksandra Zeković, supruga Radojice Zekovića, utvrdi njenu „sposobnost za učestvovanje u postupku“.

Aleksandra Zeković ranije je obavijesetila sud da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se pojavi kao svjedok. Za podmetanje bombe ispod automobila „golf 5“, koji je prema stavu Tužilaštva koristio Zeković, na optuženičkoj klupi se našla petočlana kriminalna grupa kojom rukovodi Stevan Stamatović, blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Za njim je raspisana potjernica jer je nedostupan crnogorskim vlastima. Osim Stamatovića, na optužnici su Milan Lješnjak, Aleksandar Bojović, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević.

Portal Analitika