Košarka

Mitrović: Ovo mi je najdraži poraz u karijeri

Selektor crnogorske reprezentacije Zvezdan Mitrović rekao je da mu je večerašnji poraz protiv Letonije najmiliji u karijeri, jer je odveo naše momke na Svjetsko prvenstvo.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je izgubila sa šest razlike u "Morači", a to je našem timu odgovaralo jer je sa devet poena prednosti slavila protiv Letonije u Rigi.

- Ovo će mi biti najmiliji poraz u karijeri. Teško će se ovako drag poraz ponoviti. Prije godinu nismo u ovome razmišljali. Čestitam momcima, oni su ovo zaslužili. Igrali su i povrijeđeni, kao i kapiten Sekulić, koji je noćas igrao povrijeđen - rekao je Mitrović.

Rano je za razmišljanja vezana za Svjetsko prvenstvo, koje počinje krajem avgusta.

- Daleko je Mundobasket, ovo je veliki uspjeh naših momaka. Želim da prije svega se svi dobro oporave i imaju pravu sezonu. Proslavićemo ovaj uspjeh i polako razmišljati o Kini - poručio je selektor "crvenih".

Tvorac velikog uspjeha zahvalio se i KSCG, kao i regionalnom šampionu iz Podgorice.

- Hvala košarkaškom klubu Budućnost Voli jer su nam dali igrače za ove utakmice. Bez njih bi teško otišli na Svjetsko prvenstvo. Malo je klubova iz Evrolige dozvoljavalo svojim igračima da nastupaju u ovim kvalifikacijama. Hvala i KSCG jer smo išli čarterima u Bjelorusiju i Ukrajinu - poentirao je Mitrović.

Stameni centar Valensije i CG reprezentacije, Bojan Dubljević kazao je da je rezultat zasluga sjajnih momaka, trenera, atmosfere.

- Ne znam što da kažem, pun sam emocija. Ovo je zasluga sjajnih momaka, trenera, atmosfere. Ne znam da li je neko ponosniji od mene na svijetu - rekao je Dubljević.

On se posebno zahvalio navijačima na velikoj podršci.

- Hvala im do neba, ovo su najbolji navijači na svijetu. Neka idu sa nama u Kinu - rekao je Dubljević.

Bek Suad Šehović naglasio je da je Crna Gora slavila plasman na Mundobasket protiv boljeg rivala.

- Teška utakmica, prošli smo na Mundobasket u duelu sa boljim rivalom. Mi smo se energijom i uz publiku vraćali. U srčanoj završnici uspjeli smo da dođemo do cilja. Bilo bi ljepše da je ostvarena pobjeda, ali i ovaj poraz ćemo pamtiti po lijepom - poentirao je Šehović.

Portal Analitika