Društvo

Paljenje kontejnera nezakonito i opasno

ISOP Zelena patrola iz Nikšića apeluje na nesavjesne pojedince da shvate da je paljenje kontejnera nezakonito, a zbog vremenskih prilika koje su aktuelne ovih dana izuzetno opasno zbog mogućnosti izazivanja požara, a na nadležne u opštini Nikšić da što prije preduzmu zakonski predviđene aktivnosti u cilju prevencije i suzbijanja ovakvih situacija.
Paljenje kontejnera nezakonito i opasno
Portal AnalitikaIzvor

 “Danas smo postali svjedoci situacije gdje su u svega stotinjak metara  u neposrednoj blizini srednje mašinske škole u Nikšiću zapaljena dva kontejnera iz kojih se širi gust dim i nesnosan miris. Nesavjesni pojedinci ne samo što time narušavaju životnu sredinu, već zbog jakog vjetra može doći do širenja vatre na okolne objekte i ugroziti fizički integritet građana”, navodi se u saopštenju.

ISOP Zelena patrola je odmah po završetku monitoringa poslala cirkularni mail za molbom za hitnim sastankom povodom definisanja mjera za prevenciju i suzbijanje ovih situacija nadležnim institucijama Opštine Nikšić.

“Koje se nakon nekoliko naših uzastopnih apela putem medija nijesu činile vješte da preduzmu bilo kakve korake u cilju suzbijanja ovog, slobodno možemo reći, zločina prema zdravlju građana Nikšića, i to:Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine - sektor za zaštitu životne sredine, Javnom komunalnom preduzeću i Sekretarijatu za inspekcijski nadzor i od Javnog komunalnog preduzeća smo dobili potvrdu da je mail primljen”, saopštili su iz te NVO.
 

Portal Analitika