Politika

DPS jedina politička struktura kojoj je u interesu razvoj Crne Gore

U prepunoj sali OO DPS Nikšić održana je sjednica Savjeta mladih Nikšić, kojom je predsjedavala predsjednica dr Marija Perović.
DPS jedina politička struktura kojoj je u interesu razvoj Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Preko 150 prisutnih mladih ljudi iz Nikšića, predsjednica je upoznala sa konkretnim aktivnostima koje će u 2019. godini biti realizovane u našem gradu, a koje za cilj imaju poboljšanje uslova života u  Nikšiću, sa fokusom na mlade, ističući da se program koji je predstavljen u susret izborima 2017. godine realizuje znatno brže nego što je predviđeno i da će se ta dinamika nastaviti.

Prema riječima predsjednice u proteklih godinu i po mnogo je učinjeno za mlade u Nikšiću, stoga je naročit akcenat stavila na program podrške zapošljavanja mladih, koji će Skupština opštine usvojiti na sjednici zakazanoj za 28. februar, nakon čega će uslijediti njegova realizacija. U okviru tog programa, koji je pripremila Opština Nikšić, biće zaposleno oko 100 mladih do navršenih 30 godina sa završenom visokom školom.  Za ovaj program Opština Nikšić je izdvojila 250.000 eura, a poslodavci će biti uspješna preduzeća iz našeg grada.

„Ovo je još jedan od projekata koji realizuje lokalna uprava, a u fokusu je mladost našeg grada. Ovo su konkretna činjenja i konkretne aktivnosti koje ne smiju ustuknuti pred plasiranim pričama za jednokratnu upotrebu“, istakla je Perović.

"U situaciji kada neistine pokušavaju ućutkati istinu, Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto na svom putu. Izuzetno smo  zadovoljni što usred neviđenog pritiska ovoj partiji svakodnevno pristupaju mladi ljudi, svjesni da je Demokratska partija socijalista jedina politička struktura kojoj je u interesu razvoj Crne Gore i njen evropski put", zaključila je Perović.
 

Portal Analitika