TV / Film

Posljednji film Roberta Redforda u bioskopima od 14. marta

Film „Starac s revolverom“ sa Robertom Redfordom u naslovnoj ulozi, možda će biti i posljednji film ovog holivudskog veterana.
Posljednji film Roberta Redforda u bioskopima od 14. marta
RTSIzvor

Poslije višedecenijske karijere, u 82. godini, odlučio je da se povuče iz glumačkog života. „Nikad ne reci nikad, ali sam skoro siguran da će ovo biti sve od mene i glume“, najavio je Redford.

Film Starac s revolverom, po scenariju i u režiji Dejvida Lourija, urađen je po istinitoj priči o Forestu Takeru, sedamdesetogodišnjaku koji je pobjegao iz zatvora San Kventin.

Interesovanje za ovog pljačkaša banaka pobudio je novinar časopisa Njujorker, Dejvid Gran, koji je 2003. godine objavio intervju sa izvjesnim Takerom koji je veliki dio života proveo u zatvoru, u kom je i preminuo. Nekoliko godina kasnije reditelj David Louri pretočio je ovu priču u filmski scenario.

„Robert Redford i Forest Taker su uvijek bili suštinski povezani, po mom mišljenju. Vidio sam sve vrste paraleli sa raznim likovima koje je igrao tokom godina, ali tek kad sam sa njim radio film Pitov zmaj: čarobno prijateljstvo, tada sam ga i lično upoznao i to poznanstvo mi je omogućilo da ovu ulogu potpuno prilagodim njemu“, istakao je reditelj Louri.

U filmu Starac s revolverom, pored Roberta Redforda, u ostalim ulogama se pojavljuju i Kejsi Aflek, Sisi Spejsek, Deni Glaver i drugi. 

Od 14. marta ovo ostvarenje će biti na redovnom bioskopskom programu.
 

Portal Analitika