Crna hronika

Nikšić: Policija pronašla veću količinu oružja i municije

Policija je u Nikšiću, na više lokacija, pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije.
Nikšić: Policija pronašla veću količinu oružja i municije
Portal AnalitikaIzvor

Postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.V. (39) iz Nikšića. Tom prilikom službenici policije su pronašli i oduzeli pušku marke „Crvena Zastava M-48“ cal 7,9 mm i metak. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Nikšićka policija je na magistralnom putu Nikšić – Vilusi, u mjestu Trepča, kontrolisala vozilo kojim je upravljao N.V. (31) iz Nikšića, a tom prilikom je pronašla i oduzela lovačku pušku „Crvena Zastava“ cal. 12mm.

„Službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.R. (53) iz Nikšića. Policija je ovim pretresom pronašla i oduzela: poluautomatsku pušku cal. 7.62, lovački karabin  marke „Zastava“ cal. 8x57 mm, vazdušnu pušku marke „Hatsan“ model 85, 32 komada municije različitog kalibra, šest električnih kapisli i dva detonatorska štapina, nož od poluautomatske puške  i tzv. teleskop – metalnu palicu“, saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se R.R. liši slobode i da se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, nikšićka policija je izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.Č. (26) iz Nikšića. Tom prilikom je pronađena i oduzeta rasklopljena poluautomatska puška, kao i 32 komada municije i detonatorski štapin. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

„Oduzeto oružje, municija, eksplozivne materije i druge stvari upućene su u Forenzički centar radi vještačenja“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika