Društvo

Počeo sa radom portal www.finansiranjenvo.me

Sve informacije o finansiranim projektima i programima nevladinih organizacija iz javnih izvora od danas su dostupne na web portalu  www.finansiranjenvo.me.
Počeo sa radom portal www.finansiranjenvo.me
Portal AnalitikaIzvor

Kako je pojašnjeno iz Ministarstva javne uprave, cilj je da se, u skladu sa principima transparentnosti, prezentuju podaci o programima i projektima nevladinih organizacija koji su finansirani u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama, kao i onim koji su podržani od strane Fonda za manjine i Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Kreiranjem relevantne i transparentne baze podataka otvara se mogućnost da se široj javnosti učine dostupnim podaci o projektima i programima nevladinih organizacija finansiranih iz budžetskih sredstava od 2009. godine do danas.

Portal je urađen u saradnji Ministarstva javne uprave – Direkcije za saradnju s nevladinim organizacijama i  projekta “Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori”, u skladu sa Akcionim planom Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija.

Takođe, portal će biti redovno ažuriran novim podacima, a administrator je Direkcija za saradnju sa nevladinim organizacijama.    
 

Portal Analitika