Abiznis

Vektra Jakić i Vektra Montenegro najveći poreski dužnici

Kompanije Vektra Jakić i Vektra Montenegro biznismena Dragana Brkovića najveći su poreski dužnici po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija, pokazuje jutros objavljena Crna lista Poreske uprave.
Vektra Jakić i Vektra Montenegro najveći poreski dužnici
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Dug Vektre Jakić iznosi nešto više od 7,5 miliona eura, a Vektre Montenegro nešto više ood 4,5 miliona. 

U prvih pet najvećih poreskih dužnika spadaju i podgorička kompanija Tehnoput sa dugom od 4,09 miliona, podgorički Fab live sa 2,94 miliona i budvanska kompanija Mercur system sa 2,75 miliona eura duga.

Podgoričke kompanije Tehnoput i Fab live su sa Poreskom upravom dogovorile reprogram poreskog duga, dok je kompanijama Vektra Jakić, Vektra Montenegro i Mercur system ukinuto rješenje o reprogramu.

Vektra Jakić je i na vrhu Crne liste 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja, sa dugom od 1,52 milion eura.

Slijede rožajska firma Servistrans sa dugom od 689 hiljada eura,  Mercur system sa dugom od 515 hiljada, Vektra Montenegro sa 349 hiljada i bjelopoljska kompanija Eko meduza sa dugom od 234 hiljade eura.  
 

Portal Analitika