Društvo

Šundić: Ostavke nećemo podnijeti ni ja ni menadžment RTCG

Generalni direktor Radio-Televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić kazao je u intervjuu Dnevnim novinama da neće podnijeti ostavku.
Šundić: Ostavke nećemo podnijeti ni ja ni menadžment RTCG
Dnevne novineIzvor

On je na zahtjev organizatora građanskog protesta “Odupri se 97.000” odgovorio da je legitimno da kritikuju i traže ostavke, poručujući im da menadžment Javnog servisa profesionalno radi svoj posao, a da je na onima koji su ih izabrali da im sude.

“Njihovo je da štrajkuju, njihovo je da kritikuju, da traže ostavke i to je legitimno. Što se tiče menadžmenta i RTCG, mi radimo u službi države, i to je suštinski odgovor. Nećemo podnijeti ostavke, ni ja ni menadžment. Profesionalno radimo svoje poslove, a državni organi i Savjet, oni koji su nas i postavili će reći svoje”, poručio je Šundić.

Kritike na račun RTCG koje su posljednjih dana kulminirale, između ostalog i pozivom upućenim novinarima te medijske kuće da otkažu poslušnost mendžmentu, Šundić vidi kao pritisak na javnu riječ u Crnoj Gori.

“Ovo je očigledno veliki pritisak na javnu riječ u Crnoj Gori od pojedinih opozicionih partija i nevladinog sektora. Kada smo dolazili na čelo ove medijske kuće rekli smo da ćemo profesionalno da radimo svoj posao i da će ovaj program uređivati jedino urednici ove kuće i niko drugi sa strane. Očito je da se to ne sviđa mnogim opozicionim strankama, posebno nevladinom sektoru koji je ovdje bio domaćin, gostovao u RTCG kada je htio i govorio ono što je htio”, kazao je Šundić, poručujući da su ta vremena prošla.

Nacionalni javni servis, kaže, ide u novu fazu.

“Radimo profesionalno, razvijamo programske sadržaje, uvodimo nove emisije, pokrenuli smo digitalizaciju i očito, u Crnoj Gori kada dobro radiš moraš da se nađeš na nekoj neodgovornoj kritici onih koji gledaju, slušaju i čitaju nacionalni Javni servis”, tvrdi Šundić.

On napominje i da je uređivati profesionalno jedan medij danas u Crnoj Gori izuzetno teško. To je, po njegovom mišljenju, najveći izazov.

“Kada objavite neku informaciju odmah kažu vi pripadate nekom. Odgovorno tvrdim da je Nacionalni javni servis, servis države Crne Gore koja izdvaja i no vac za RTCG, ali to ne znači da mi ne treba profesionalno da radimo. Ipak, čini mi se da svaki građanin Crne Gore danas zna da uredu je večernji Dnevnik u 19.30 i da sastavlja reprezentaciju Crne Gore u fudbalu. To im je duhovna hrana. Pa kada se završi Dnevnik uveče, stižu telefonski pozivi za što ja nisam bio u Dnevniku, zašto sam ja bio u sedmom minutu, a ne u četvrtom i tako dalje. To je veliki problem”, rekao  je on.

 

Portal Analitika