Košarka

Srbija se plasirala na Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije pobjedom nad Izraelom ovjerila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini.
Foto: StarSport
Foto: StarSport
Portal AnalitikaIzvor

Srbija je u hali "Aleksandar Nikolić" savladala Izrael rezultatom 97:76 i plasirala se na Mundobasket.

U posljednjem kvalifikacionom meču Srbiji je bila potrebna pobjeda, doduše ne nužno, a izabranici Aleksandra Đorđevića su se postarali da se pitanje pobjednika nijednom ne dovede u pitanje.

"Orlovi" su dobro počeli utakmicu i brzo došli do 7:0. Atmosfera je bila dobra u prepunom "Pioniru", a srpski reprezentativci su igrali s puno energije. Ipak, sredinom prve četvrtine Izraelci su uspjeli da uhvate rezultatski priključak i izjednače na 13:13. 

Sve do sredine druge dionice Izrael je bio konkurentan. Iako je Srbija povela sa osam razlike poslije prvih 10 minuta, Izraelci su se opet vratili i došli do egala. 

Tada je na scenu stupio igrač koji je bio ubjedljivo najbolji akter ovog meča i onog sa Estonijom, Dragan Milosavljević. On je sjajno sarađivao sa Teodosićem, koji ga je redovno "hranio" loptama, igrao granitnu odbranu i, uz pomoć saigrača, odveo Srbiju na dvocifrenu prednost. 

Najveća prednost je napravljena poslije jednog tajm-auta Aleksandra Đorđevića, nakon kojeg se napredak najviše vidio u odbrani. Srbija je na poluvrijeme otišla s ogromnih +16 i velikim olakšanjem pred nastavak.

Najefikasniji u ubjedljivoj pobjedi Srbije bio je Lučić sa 22 poena i četiri skoka. Milosavljević je dodao 20 poena, a imao po četiri skoka i asistencije.

Pored njih, poenterski su se istakli i Teodosić sa 11, te Milutinov sa 10 poena. 

Kod Izraelaca najefikasniji bio je Džejk Koen sa 16 poena, dok su ga pratili Klajn sa 12, te Avdija, Ziv i Zalmanson sa po deset poena. 

Svjetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Portal Analitika