Fudbal

Nula u derbiju Junajteda i Liverpula

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula u 192. međusobnom obračunu odigrali su neriješeno, 0:0.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Bio je to susret 27. kola Premijer lige, očekivalo se znatno više, ali na kraju remi je možda i najpravedniji ishod.

Junajted je bio suočen sa velikim problemima uoči starta, izostali su iz tima Antoni Marsijal i Nemanja Matić, koji se povrijedio na posljednjem treningu pred utakmicu. 

Međutim, to još nije bilo ništa naspram pehova koji su zadesili Solskjerov tim tokom prvog poluvremena utakmice na "Old Trafordu". 

Nevjerovatne stvari su se dešavale u prvih 45 minuta susreta. Umjesto da u prvom planu budu lijepe akcije, šanse i golovi, dogodilo se da sve zasjene povrede. Ole Gunar Solskjer je bio prinuđen da izvrši sve tri prinudne izmjene i to u periodu od 21. do 43. minuta. 

Prvo je van terena u 21. minutu morao radilica na sredini, Ander Herera, da bi samo četiri minuta kasnije i njegov sunarodnik, Huan Mata morao u svlačionicu takođe zbog povrede, pa je na teren ušao Džesi Lingard. 

Upravo je on u 40. minutu imao veliku priliku za gol, Lukaku ga je odlično proigrao, reprezentativac Engleske je izašao pred Alisona, ali ga je Brazilac pročitao i u posljednji čas sklonio loptu. 

Tom prilikom se inače roviti Lingard povrijedio pa je Solskjer bio prinuđen da na teren u 43. minutu uvede Aleksisa Sančeza. Povrede nijesu mimoišle ni Liverpul. U 31. minutu povrijedio se napadač Roberto Firmino pa je Jirgen Klop poslao na teren iskusnog Danijela Staridža. 

Imao je Junajted do poluvremena i polupriliku preko Lukakua kada se u duelu sa Robertsonom izborio da šutira glavom, ali nedovoljno da savlada Alisona. 

U nastavku, znatno mirnije. Pokušaji Hendersona i Rašforda su praktično bili jedino vrijedno pomena. Nije bilo ozbiljnijih prilika, Junajted je igrao rezervisanije i opreznije, što je bilo i logično zbog nedostatka mogućnosti izmjena, a Liverpul nije bio dovoljno konkretan. 

U posljednjem minutu, poslije centaršuta s desne strane Kris Smoling je zamalo zakasnio i time propustio priliku da promijeni rezultat. 

Portal Analitika