Crna hronika

Pronađeno tijelo Darka Vujoševića

Tijelo Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je stradao dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu nakon prevrtanja čamca u Skadarskom jezeru, pronađeno je danas, saznaje TVCG.
Pronađeno tijelo Darka Vujoševića
RTCGIzvor

Podsjetimo, u tragediji koja se dogodila 3.februara kod manastira Vranjina, kada se usljed lošeg vremena prevrnuo čamac u kome se nalazilo devet ljudi, poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović, njihova kćerka Nina i Darko Vujošević koji je pokušao da ih spasi. 

Vujošević se domogao obale nakon prevrtanja, ali se vratio u vodu, uprkos nevremenu, pokušavajući da pomogne Kumburovićima, pri čemu se udavio.

MUP je odlučio da ga posthumno odlikuje za  za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom, što je najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja.

Monah manastira Vranjina Goran Kempanov, koji je upravljao čamcem, uhapšen je, a tereti se za  teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti.

Tijela Jane i Nine Kumburović  pronađena su ranije, dok se za Ratkom još uvijek traga. U potrazi učestvuju ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici MUP-a, ali i mještani.

Portal Analitika