Kultura

Na terminalu sa Henksom

Ove sedmice za čitaoce Objektiva najbolje i najgore naslove iz svijeta filma, televizije i muzike izdvaja glumica Marija Labudović.
FOTO: Foto-laboratorija / imdb.com / ew.com
FOTO: Foto-laboratorija / imdb.com / ew.com
Objektiv/PobjedaIzvor

ZGRABI

FILM

Često me zbog poslapitaju koji mi je omiljeni film. Iz godine u godinu mijenjam odgovor. Nemam omiljeni žanr. Kad sam bila mala, često sam gledala komedije pa i sada znam poslije umornog dana da upalim nekukojoj se lako prepustiti bez razmišljanja.Posljednja komedija koju sam gledala je „The Terminal“ (Stiven Spilberg, 2004) sa Tomom Henksom.

03-henks
Ovogodišnji favorit mi je „The Favourite“ u režiji Jorgosa Lantimosa. Ženska priča sa sjajnim glumicama (Olivija Kolman, Ema Stoun, RejčelVajs). Film koji se ne smije zaobići, čvrsto vjerujem da će biti višestruko nagrađen na ovogodišnjem uručenju Oskara. Iz ove godine, preporučujem i film „The Green Book“, u kome je suptilno obrađena tema rasizma, sa mnogo komičnih elemenata.
Od starijih naslova, često se vraćam Tarantinovim djelima. Njegov sam veliki fan. Film koji mogu da gledam bezbroj puta je „The Hateful Eight“ (2015). Sa nestrpljenjem iščekujem „Once Upon a Time in Hollywood“ sa Bredom Pitom, Al Paćinom i Leonardom Dikaprijom.
04-tarantino

Kad smo već kod Leonarda, nezaobilazni su „Shutter Island“ (Martin Skorseze, 2010) i „Inception“ (Kristofer Nolan, 2010). Više puta sam ih gledala baš zbog njega.

TV

Gledam sve što se vrti na kanaluFox Life. Omiljeni sitkom mi je „Friends“ i uvijek će biti. Odmah poslije njega slijedi „Modern Family“.

Obožavam Netfliksovu SF seriju „Stranger Things“ i jedva čekam treću sezonu.Takođe volim „How to Get Away With Murder“sa neprikosnovenom Vajolom Dejvis.

Serija koja je ostavila najjači utisak na mene jeste „Big Little Lies“, a od „ženskih“ televizijskih projekata volim i HBO komediju „Girls“.

MUZIKA

Često me zaokupira muzika iz filmova i serija. Ovih danato je tema iz serije „Big Little Lies“, a numeru „Cold Little Heart“ izvodi Majkl Kivanuka. Ama baš sve pjesme iz ove serije su trenutno na mojoj plej listi.
Volim dobre obrade. Često na Jutjubu upalim snimke drage koleginice Lidije Kordić i slušam kako divno pjeva pjesme Miladina Šobića. Takođe, volim i obrade pjesama koje maestralno izvodi saksofonista Graziatto.
„Isn't She Lovely“ Stivija Vondera mi je omiljena pjesma, pa sam je zgrabila na Akademiji i sa njom diplomirala predmet glas. Inače, obožavam sve njegove pjesme.
Pjesma za dobro jutro mi je Elvisova „Burning Love“, a za laku noć slušam Armstronga.

02-labudovic

ZAOBIĐI

FILM

S obzirom na to da sam glumica i da znam koliko je teško napraviti film i ostvariti dobru ulogu, smatram da svako ostvarenje zaslužuje šansu. Ne volim da zaobilazim.

TV
Reklame kao što su „Citrax Forte“ (od pomorandže) čija je parola:„Iscediće vas kao limun“?! I svaki, ama baš svaki rijaliti šou.

MUZIKA

Leti, leti, leti, bijeli golube...A nama se pije samo limunada? Ja sam bez sna (eee)?

Portal Analitika