Politika

Crnogorska na pravom, državotvornom kursu

Crnogorska je na pravom, državotvornom kursu i neće odustati od namjere da Crnu Goru učini stabilnom, savremenom i demokratskom državom, poručeno je iz te partije.
Crnogorska na pravom, državotvornom kursu
MinaIzvor

Oni su, komentarišući navode predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića da Crnogorska napušta brod crnogorskih nacionalnih interesa, kazali da je on time podijelio građane.

Predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević rekao je da je Đukanović podijelio građane na one koji su državno odgovorni, pa su samim tim uz njega i na one koji nijesu saglasni sa njim, pa su zato automatski svrstani u protivnike države.

„Đukanović je jasno poručio da državnu politiku namjerava da gradi na podjelama i to isključivo se vodeći interesima partije kojom upravlja i grupe povlašćenih, umjesto da kao predsjednik države vodi i simbolizuje politiku koja će obezbjeđivati jedinstvo u državi“, kazao je Pavićević.

On je rekao da je Crnogorska osnovana sa ciljem da svi zajedno rade da Crna Gora postane stabilna, savremena i demokratska država.

„Napisali smo i usvojili Cetinjsku rezoluciju kojom smo naglasili da ćemo u svom praktičnom političkom djelovanju osnaživati principe i vrijednosti kojima se podstiče građanska integracija i razvitak crnogorske države“, naveo je Pavićević.

On je naveo da je, prema riječima Đukanovića, raskidom koalicije sa DPS-om u Podgorici postala akter koji nije državno odgovoran.

„Uprkos tome što su nam budućnost crnogorske države i dobar život crnogorskih građana uvijek na prvom mjestu, kako u našem programu, tako i u našem praktičnom političkom djelovanju“, kazao je Pavićević.

On je pitao da li je državni interes Crne Gore da se na izborima „pobjeđuje“ kupovinom glasova.

„Naša država danas nije stabilna država zato što su njene institucije oslabljene tokom vladavine Đukanovića i ostavljene bez ikakvog legitimiteta. One se zloupotrebljavaju i zato im crnogorski građanin danas ne vjeruje“, ocijenio je Pavićević.

On je Đukanoviću predložio da pogleda trgove, „i posluša šta mu saopštavaju crnogorski građani“.

„Naša država Crna Gora danas nije savremena zato što vlast Demokratske partije socijalista misli da crnogorskog građanina ili njegov glas može da kupi, podmiti ili prevari. I umjesto da dobro upravlja, vlast želi da gospodari državom i da nadzire našeg građanina“, rekao je Pavićević.

On je poručio da Crnogorska neće odustati od namjere da Crnu Goru učinim stabilnom, savremenom i demokratskom državom.

„Naš kurs je jasan – snažna država Crna Gora u kojoj se striktno poštuju načela vladavine prava, konstitucionalizma, ljudskih prava i ljudskog dostojanstva kao osnovna integrativna načela savremenih prosvećenih država“, zaključio je Pavićević.

Portal Analitika