Politika

Ljucđonaj: DPS iskreno posvećen interesima građana

Liderska uloga Demokratske partije socijalista (DPS) i te kako se primjećuje i u oblasti poljoprivrede, pošto smo stranka koja je iskreno posvećena interesima građana. To se vidi iz naše istorije, od toga kako smo se suočili sa svim izazovima - počevši od očuvanja mira, multietničkog sklada i tolerancije - te našeg doprinosa ekonomskom rastu Crne Gore. Naša programska opredjeljenja su daleko od nametanja formalnih partijskih obaveza pojedincima i društvenim grupama, kazao je kandidat za odbornika DPS-a u Tuzima, Pjetar Ljucđonaj.
Ljucđonaj: DPS iskreno posvećen interesima građana
Portal AnalitikaIzvor

Razvoj poljoprivrede, prema njegovim riječima, povezan je s konceptom održivog razvoja – kako u ekonomiji, tako i u očuvanju životne sredine.

„Kada znamo da se više od 80 odsto građana Malesije, posredno ili neposredno, bavi i ostvaruje finansijski profit iz agrara, jasno nam je da moramo još više da se posvetimo kako  poljoprivredi uopšte, tako i ribarstvu posebno. Dakle,mi mislimo da su održiva gazdinstva preduslov kvalitetnog društvenog života naše opštine. Naglađavamo da će kvalitet u poljoprivredi biti naša prednost“, ističe Ljucđonaj.

Agrobudžet za 2019. godinu, podsjeća on, pruža izuzetnu podršku i poljoprivrednicima u opštini Tuzi.

„Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja bićemo partneri i saradnici i radićemo na svim mjerama podrške poljoprivrednim proizvodjačima sa područja Malesije. Daćemo naš doprinos da se isti pravovremeno informišu o mogućnostima, pravilima i procedurama za dobijanje podrške u vidu bespovratnih sredstava iz agrobudžeta, i to za primarnu biljnu proizvodnju,vinogradarstvo i vinarstvo, voćarstvo,povrtarsku proizvodnju, proizvodnju ljekovitog i aromatičnog bilja... Takođe, i stočarska proizvodnja će dobiti podršku sa premijama po grlu u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu. Težićemo i u pravcu edukacije proizvođača u cilju uspješnog apliciranja za značajnu podršku iz predpristupnih fondova EU“, poručuje Ljucđonaj.

Portal Analitika