Region

Bebu pronašli u vreći pod krevetom

Ispred kuće u kojoj je pronađeno mrtvo novorođenče neko je zapalio lampaš. Stanovnici malog mjesta su u šoku, a glavna tema je mrtvo novorođenče 
Bebu pronašli u vreći pod krevetom
24sata.hrIzvor

U petak poslije podneva vidjeli smo Hitnu pomoć, policiju i pogrebnike u njihovu dvorištu i u kući. Prvo smo pomislili da se neko ubio. Poslije smo vidjeli i mali limeni lijes, kažu nam stanovnici Dubravca, malog mjesta u blizini Ivanca.

Kako doznajemo od mještana, sumnja se da je majka (28) počinila čedomorstvo. Beba je, kažu, pronađena zamotana u ćebe  i stavljena u crnu vreću pod krevetom. Dok ne završe s izvidima, u Policijskoj upravi varaždinskoj ne žele potvrditi jesu li glasine o čedomorstvu istinite.

- Iako živimo nedaleko od njih, nismo uopšte znali da je trudna. Bila je malo punijai uglavnom smo je viđali u autu, pa nismo sumnjali u trudnoću. Imala je momka iz drugog dijela sela, ali se priča da se nešto posvađala s njim. Uglavnom, u petak smo i njega vidjeli u kući - kazao je mještanin.

- Policajci su po dojavi Opšte bolnice Varaždin, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost tužitelja pretražili kuću kojom se koristi 28-godišnjakinja. U kući su pronašli mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije - navela je policija u saopštenju.

'Teško je reći što joj se okrenulo u glavi' 

Mlada majka nalazi se u bolnici, a njezina majka nije htjela ništa govoriti o slučaju. Na  pitanje kako joj je kći odgovorila je protupitanjem: “A što mislite?”.

- To je vrlo dobra i mirna porodica. Super su ljudi. Priča se da se djevojka zatvorila u sobu i nije htjela nikome otvoriti vrata. Onda su pozvali Hitnu pomoć, koja je sve otkrila. Teško je reći što joj se okrenulo u glavi. Ne znamo je li rodila doma ili u bolnici, ali čini mi se da je bila nekoliko dana u bolnici. Pričalo se da je imala nekih problema s probavom. Sad je sve jasnije - kaže jedna mještanka.

Portal Analitika