Crna hronika

Četiri osobe osumnjičene za bombaški napad

 Podgorička policija rasvijetlila je bombaški napad na kuću Aleksandra Šćepanovića u Tološima, počinjen u januaru, i uhapsila tri osobe dok se za jednom traga. 
Četiri osobe osumnjičene za bombaški napad
Nova PobjedaIzvor

Lisice su stavljene Danilu Rakočeviću (35), Mladenu Mišuroviću (30) i Nikoli Savićeviću (23), dok se za Aleksandrom Kekovićem (27) traga, zbog sumnje da su 17. januara oko 23.50 časova aktivirali eksplozivnu napravu ispred kuće Aleksandra Šćepanovića u Tološima, čije se ime i ranije dovodilo u vezu sa još nekim bombaškim napadima u Podgorici. 

Osim ove četiri, uhapšene su još dvije osobe koje policija dovodi u vezu sa ovom grupom. Svi osumnjičeni odranije su poznati policiji. Rakočević je poznat po pravljenju i aktiviranju eksplozivnih naprava i u januaru je izašao iz zatvora, gdje je služio kaznu zbog bombaškog napada. Savićević se u policijskim evidencijama vodi kao povratnik, poznat po nedozvoljenom nošenju oružja i narkoticima. 

U dosjeu Mišurovića bilježi se aktiviranje eksplozivnih naprava, nošenje oružja, nasilničko ponašanje i iznuda. Keković je u bjekstvu. U decembru prošle godine izašao je iz zatvora, gdje je bio zbog aktiviranja eksplozivne naprave u Zagoriču. 

Kako se navodi u saopštenju policije, osumnjičeni su se dovezli vozilom „golf 3“ do kuće Šćepanovića i potom su u dvorištu njegove kuće aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, usljed čijeg dejstva su nastala vidna oštećenja na porodičnoj kući, a potom pobjegli. 

- Krivično djelo je rasvijetljeno zahvaljujući predanom radu službenika podgoričke polici  je, koji su došli do operativnih saznanja na osnovu kojih su ova lica identifikovana, kao i na osnovu vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni pronađeni tragovi sa lica mjesta – saopšteno je iz policije. 

Njima se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u ovoj akciji uhapsili i Hasana Krnića (36) i Stefana Milića (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Kako nezvanično saznajemo, dio ove grupe dovodi se u vezu sa bombaškim napadom na kuću Aleksandra Šćepanovića u oktobru prošle godine i bombaškim napadom na restoran „Njujork“ u Bloku 9. Tokom istrage policija je zaplijenila vozilo „golf 3“ tamne boje u kojem su pronađeni tragovi i predmeti koji se dovode u vezu sa napadom na imovinu Šćepanovića u januaru. 

Akcija je započeta u ranim jutarnjim časovima i u njoj su učestvovali službenici CB Podgorica i Posebne jedinice policije. Privedeno je više osoba na informativni razgovor. Oružje, municija i druge stvari i predmeti koju su oduzeti tokom jučerašnjih pretresa biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

- Kriminalistička obrada je u toku - kazali su iz policije.

Portal Analitika