Društvo

Prva TV: Knežević navodio lažne termine, nije se pojavljivao na probe

Nikada iz Prve televizije nije bilo govora o otkazivanju emisije. Tako smo se sve vreme i ponašali. Jedini koji dogovore nije poštovao je gospodin Knežević. U četvrtak je, kako je autorka emisije prethodno dogovorila sa njegovim predstavnikom, bila zakazana tehnička proba - navodi se u reagovanju Prve TV na saopštenje Duška Kneževića.
Prva TV: Knežević navodio lažne termine, nije se pojavljivao na probe
Portal AnalitikaIzvor

''Naša ekipa bila je na svojim mjestima i čekala dolazak druge strane. Nisu se pojavili. To, dodatno, potvrđuje da nikakvih ograda sa strane Prve televizije nije bilo. Reagovanje gospodina Kneževića samo je još jedno u nizu nekorektnih ponašanja. Počelo je lažnim navođenjem termina emisije, koji nikada nije dogovaran, nastavljeno nedolaskom na probu, potom izostankom svakog objašnjenja zašto se to dogodilo i na kraju ultimativnim zahtjevom da se tehnička proba radi u ponedeljak, u 19 sati, iako znaju da tada uživo ide naša centralna informativna emisija. Pored toga, tehnička proba u tako kratkom vremenu nosi ogroman rizik jer korekcije nisu moguće'', navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, o svemu tome postoji pisani trag. 

''Prva televizija nije otkazala emisiju i to mogu da potvrde svi učesnici. Nikola Marković ima i napismeno dokaz o spremnosti Prve televizije da realizuje emisiju. Ako želi, može da objavi. Ako bude potrebno, radi pune istine i zaštite integriteta Prve televizije, koja nije ni pod čijim uticajem, procijenićemo da to sami uradimo. Zašto su gospodinu Kneževiću potrebna opravdanju, on zna. Što se Prve televizije tiče nećemo odgovarati na njegove provokacije. Političke i igre moći nisu ono u čemu Prva televizija učestvuje'', zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika