Region

Detalji tragedije: Mirko Butulija pokušao da smiri svađu, sekretar ga izrešetao

Direktor Automoto saveza Srbije Mirko Butulija ubijen je nakon svađe njegovog sekretara Predraga Đurđeva sa drugim zaposlenim u tom preduzeću u Ruzveltovoj ulici, prenosi Blic.
Detalji tragedije: Mirko Butulija pokušao da smiri svađu, sekretar ga izrešetao
BlicIzvor

Đurđev se navodno posvađao sa jednim od zaposlenih, kada se Butulija uključio u pokušaju da spriječi svađu dvojice zaposlenih, arbitrira i spusti strasti. Tada je, međutim, Đurđev potegao pištolj i izrešetao Butuliju.

Prema saznjima Blica, Đurđev je u Butuliju ispalio pet hitaca - četiri u grudi i peti u glavu.

Zatim je napustio kancelariju i ušao u drugu prostoriju gdje je, u nervnom rastrojstvu, pucao sebi u čelo.

Butulijina sekretarica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa, međutim tada je vidjela naroužanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom spratu.

Ona je skočila sa visine od oko dva metra, i tom prilikom nije povrijeđena.

Đurđev je preminuo na licu mjesta, dok je Butulija podlegao povredama u bolnici, u 15.25 sati, poslije pokušaja reanimacije.

Do užasne tragedije je došlo danas popodne u zgradi AMSS u Ruzveltovoj ulici.

Mirko Butulija (43) je na mjesto direktora AMSS došao krajem 2014. godine, gdje je na na toj poziciji naslijedio Aleksandra Nikačevića.

Butulija je bio i predsjednik rukometnog kluba "Crvena zvezda", a od 2014. godine i potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije.

Bio je otac četvoro djece.

Predrag Đurđev (43) je prije dolaska na poziciju generalnog sekretara radio kao pomoćnik direktora JKP "Parking servis".

Portal Analitika