Zanimljivosti

Javno izvinjenje japanskog ministra zbog trominutnog kašnjenja

Jošitaka Sakurada, japanski ministar zadužen za organizaciju Olimpijskih igara, javno se izvinio zbog trominutnog kašnjenja na parlamentarni sastanak, prenio je BBC.
Foto: Guardian
Foto: Guardian
Portal AnalitikaIzvor

Opozicioni poslanici kritikovali su ministra ističući da je kašnjenjem pokazao nepoštovanje i neodgovornost kakve ne dolikuje njegovom visokom položaju, nakon čega su u znak protesta pet sati bojkotovali sastanak budžetskog komiteta.

Uprkos tome što se blago kašnjenje na sastanke ne smatra strašnim prestupom u Japanu, posljednji incident je buknuo jer ga je opozicija iskoristila kao priliku da istakne i druge Sakuradine gafove.

Posljednji u nizu desio se prošle nedjelje kada je Sakurada rekao da se osjeća iznevjereno zbog toga što je Rikako Ikee, jedna od pretendentkinja za zlatne medalje u plivanju, odustala od učešća jer joj je dijagnostikovana leukemija.

„Ona je potencijalna osvajačica zlata na predstojećim Igrama. Sportiskinja u koju smo polagali mnogo nade. Mnogo sam razočaran“, rekao je japanski ministar, nakon čega je uslijedila lavina kritika na njegov račun.

Opozicija je zbog brojnih grešaka zatražila njegovu ostavku.

Portal Analitika