Crna hronika

Odgođeno suđenje Peroviću zbog napada na Radončića

Suđenje Milu Peroviću, bratu suvlasniku Vijesti Miodragu Peroviću, zbog napada na novinara i publicistu Šekija Radončića, odgođeno je sinoć u Sudu za prekršaje u Podgorici, jer se okrivljeni nije pojavio.
Odgođeno suđenje Peroviću zbog napada na Radončića
CdMIzvor

Kako je objasnio njegov advokat Branislav Lutovac, Perović nije uredno dobio poziv.

Perović je okrivljen zbog toga što je 15. novembra prošle godine u tržnom centru Delta city napao Radončića, a na prethodnom ročištu je o tome napadu u sudnici prikazan i snimak sa nadzornih kamera.

Na tom snimku se vidi da se okrivljeni Perović zaustavlja ispred vrata jednog butika, u kojem je primijetio leđima okrenutog Radončića, dok je za kasom plaćao račun. Tu se zadržao 30 sekundi, kako su zabilježile kamere, a Radončić izjavio da mu je tom priliko dobacivao i vrijeđao ga.

Nakon izlaska Radončića iz butika, kako su posvjedočili on i njegova supruga, Perović mu je uputio najodvratnije šovinističke prijetnje, šovinistički ga vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi.

Potom se Perović udaljio, ali nakon nekoliki sekundi ušao u butik i Radončiću prijetio da će ga odvojiti od života, jer napada na njegovog brata Miodraga Perovića i za njega piše svašta.

Radončić je tokom suđenja izjavio da je Perović samo izvršilac tog krivičnog djela, a Miodrag Perović naručilac.

Nastavak suđenja je zakazan za 11. mart.

Portal Analitika