Crna hronika

Pritvor za Božović i Stojanovića

Sanji Božović (37) i Mijailu Stojanoviću (33), koji se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je odgovorna za ubistvo Podgoričanina Miodraga Kruščića i napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, juče je određen pritvor do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu.
Pritvor za Božović i Stojanovića
Ana Raičković
Ana RaičkovićAutor
Nova PobjedaIzvor

Njima se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje i teško ubistvo.

OPTUŽBE

Policija je podnijela krivične prijave protiv organizatora ove grupe Filipa Bešovića (29) i članova Maria Miloševića (38), Gorana Rakočevića (34), Dejana Vukašinovića (36), Luke Bulatovića (22), Filipa Kneževića (30), Marinka Rajkovića (28) koji se nalaze u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.
Prema stavu policije, Bešović je pucao na novinarku Lakić, a Milošević je ubio Kruščića.

Članovima ove grupe stavlja se na teret da su počinili kriminalno udruživanje, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teške tjelesne povrede. U iznajmljenim stanovima kriminalne grupe pronađena je velika količina oružja koja se vještači i za koju istražitelji sumnjaju da je trebalo da bude iskorišćena u još nekim teškim zločinima.

Povodom optužbi za napad na Lakić, osumnjičeni Bešović preko svog pravnog zastupnika, advokata Miloša Vuksanovića, Vijestima je dostavio pismo u kojem tvrdi da nema veze sa ovim događajem, kao i da je nikada u životu nije vidio.

PISMO BEŠOVIĆA

- U ovom teškom trenutku za mene i moju porodicu, mogu samo gospođu Lakić da pozovem, ukoliko sud dozvoli, da me posjeti u prostorijama zatvora, da lično i ljudski, u četiri oka čuje od mene da nisam počinio ovo gnusno krivično djelo - piše Bešović.
Osumnjičeni je napisao da mu se život od tada pretvorio u pakao - jer predstavnici policije i tužilaštva ne govore istinu, samo da bi „rješavanjem“ slučaja umirili javnost.

- Kako mi se nakon neistinitog medijskog nastupa Višeg državnog tužilaštva i policije život preko noći pretvorio u pakao, a povodom navodnog „rasvjetljavanja“ slučaja ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić, kao i drugim monstruoznim djelima koja mi se lažno stavljaju na teret, želim da izjavim da gospođu Oliveru Lakić niti znam, niti sam je ikada vidio i pred cijelom javnošću kunem se i tvrdim da sa tim događajem nemam apsolutno nikakve veze.

Očigledno je da se radi o gnusnoj i tendencioznoj laži, kako bi se radi umirivanja javnosti ovaj slučaj „riješio“. U ovom teškom trenutku za mene i moju porodicu, mogu samo gospođu Lakić da pozovem, ukoliko sud dozvoli, da me posjeti u prostorijama zatvora, da lično i ljudski, u četiri oka čuje od mene da nisam počinio ovo gnusno krivično djelo, a moja nevinost će kroz ovaj postupak vrlo brzo biti jasna svima - piše u Bešovićevom pismu dostavljenom Vijestima.

U propratnom pismu, njegov branilac ponovio je da je Bešoviću prilikom predočavanja navoda iz krivične prijave Višeg državnog tužilaštva - saopšteno da je samo organizator kriminalnog udruženja:

- Te da se isti ne tereti da je direktni izvršilac bilo kojeg krivičnog djela, pa ni ovog teškog krivičnog djela na štetu uvažene koleginice Olivere Lakić - piše u pismu Miloša Vuksanovića.

Kruščić je ubijen 21. maja prošle godine dok je sjedio sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović u lokalu na Starom aerodromu, a samo dvanaest dana ranije ispred svoje zgrade ranjena je novinarka Olivera Lakić. Napadač joj je prišao dok je izlazila iz automobila i sa manje razdaljine pucao u nogu. Za sada nije poznat motiv napada na Lakić, dok se u slučaju ubistva Kruščića svodi na njegove veze sa članovima škaljarskog klana.
 

Portal Analitika