Politika

Desetine autobusa iz Nove da bi ,,građanski protesti“ bili brojniji

Članica Demokratskog fronta Nova srpska demokratija aktivno se uključila u organizaciju protesta inicijative „97.000 - odupri se“ koji će se, kako je najavljeno, održati u subotu u Podgorici, tako što je, u subotu, organizovala polazak autobusa iz 15 crnogorskih opština.
Desetine autobusa iz Nove da bi ,,građanski protesti“ bili brojniji
PobjedaIzvor

Prema planu koji je objavio na svom Fejsbuk profilu zamjenik predsjednika Nove i poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović, u subotu su predviđeni polasci iz Pljevalja, Žabljaka, Bijelog Polja, Kolašina, Mojkovca, Berana, Andrijevice, Danilovgrada, Kotora, Budve, Herceg Novog, Tivta, Bara i Šavnika.

Izvor blizak DF-u saopštio je Pobjedi da će broj autobusa zavisiti od interesovanja građana da prisustvuju protestima, ali i vremenskih prilika u tim gradovima i u Podgorici.
 - U Novoj očekuju između 30 i 35 autobusa, što znači da bi na protest trebalo sa strane da dođe između 1.200 - 1.500 ljudi, kazao je naš izvor. Prvi polazak predviđen je za 14 sati iz Pljevalja, a posljednji u 16 sati u nekoliko opština. Oko 1.000 građana je aktivnošću Nove dovedeno i na prošli protest koji je bio u prošlu subotu. Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, ranije je kazao da ,,DF nema veze sa protestima koji se održavaju subotom u Podgorici, ali da ih podržavaju“.
 

Portal Analitika