Društvo

Dnevne novine: GP URA je napala našu redakciju, podnijeli smo krivičnu prijavu

Redakcija Dnevnih novina danas je bila meta napada GP URA. Aktivisti ove parlamentarne političke partije došli su pred naše prostorije, otvarali vrata i izveli svoj prizemni performans, što se ne može nikako drugačije shvatiti osim kao klasičan atak na imovinu, pritisak na uređivačku politiku jednog privatnog medija i crtanje meta našim novinarima - navodi se u saopštenju za javnost uređivačkog kolegijuma Dnevnih novina.
Dnevne novine: GP URA je napala našu redakciju, podnijeli smo krivičnu prijavu
Portal AnalitikaIzvor

''Dnevne novine su o ovom incidentu obavijestile nadležne državne organe i podnijele krivičnu prijavu protiv GP URA. Takođe smo obavijestili Delegaciju EU u Crnoj Gori, OEBS, strane ambasade, kao i novinarska udruženja'', navodi se u saopštenju.

Svako svoj protest može da iskaže poštujući procedure koju propisuje Zakon o medijima. 

''Upravo u skladu sa tim procedurama, Dnevne novine, za razliku od nekih drugih medija, objavljuju reagovanja političkih partija na informacije objavljene u našem listu, naravno pod uslovom da su u skladu sa propisima.

Upadom u prostorije jednog privatnog medija, GP URA je na najbolji način pokazala kakav odnos ima prema slobodi medija i kakvim demokratskim kapacitetom raspolažu. Dnevne novine će, bez obzira na prizeman performanc aktivista GP URA, nastaviti da profesionalno rade i obavještavaju crnogorsku javnost o svim relevantnim činjenicama, poštujući zakone ove države i novinarske standarde'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika