Društvo

Stanovčić: Zatečena sam

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore juče je razriješio dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjanu Stanovčić zbog, kako su naveli, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u skladu sa zakonom i Statutom UCG.
Stanovčić: Zatečena sam
PobjedaIzvor

Za koordinatora i organizaciju izbora novog dekana, na prijedlog rektora prof. dr Danila Nikolića, imenovana je prorektorica UCG prof. dr Đurđica Perović.

NIJE OBAVIJEŠTENA

Profesorica Stanovčić kazala je juče za Pobjedu da je iznenađena informacijom o razrješenju, a koju je, kaže, pročitala na portalima. - Nijesam bila upoznata o održavanju sjednice Upravnog odbora, niti sam imala bilo kakvu najavu o mogućnosti razrješenja. Posebno sam iznenađena obrazloženjem koje sam pročitala na portalima. Odgovorno tvrdim da nijesam prekršila zakon i Statut Univerziteta. Nijednim postupkom nijesam dovela u pitanje zakonitost poslovanja Fakulteta što se da lako provjeriti – kategorična je ona. Ističe da je zatečena tvrdnjama o navodnoj alarmantnoj situaciji na Fakultetu.

Portal Analitika