Abiznis

Računi u blokadi, Poreska uprava najavila stečajeve

Kompanije u vlasništvu Atlas grupe imaju problema u poslovanju zbog blokade žiro računa koja, kako su portalu Standard kazali iz Poreske uprave, iznosi ukupno 1,52 miliona eura za poreske dugove.
Računi u blokadi, Poreska uprava najavila stečajeve
PobjedaIzvor

Jedna od njih je i Televizija A1 čiji zaposleni su prije skoro dva mjeseca primili posljednju zaradu i to za jul. To znači da im se duguje osam zarada. Od kraja decembra, kako je Pobjedi nezvanično rečeno iz ove TV, nijesu primili nijednu zaradu, a Poreska uprava im je blokirala račun za 60.000 eura. Zbog blokade imaju problem sa plaćanjem ne samo plata nego i utrošene struje, interneta… Za sada, kako je rečeno našem listu, nema najava da bi moglo doći do deblokade računa, odnosno izmirenja poreskog duga. To bi, kako se pribojavaju zaposleni, moglo dovesti do toga da se ova TV sama ugasi.

U bolnici Meljine, kako je Pobjedi kazala predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak, nema problema u isplati zarada. - Sada se sve stabilizovalo - kazala je ona kratko. Iz Univerziteta Mediteran juče do zaključenja lista nijesmo dobili odgovor na pitanje da li je poslovanje otežano i da li se zarade primaju redovno. Odgovor su najavili za dan-dva.

Iz Poreske uprave su kazali da su odlučni da i od kompanija odbjeglog biznismena Duška Kneževića, kao i od ostalih naplate svaki euro koji duguju državi po osnovu poreza.  Članice Atlas grupe su, podsjetimo, potpisale prvobitno ugovor o reprogramu duga, koji nije poštovan. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika