Politika

Raonić: Protesti prerastaju u par ekselans političke

Direktor Gradjanske alijanse Boris Raonić ocijenio je da će rezultati protesta zavisiti od političkih zahtjeva i koordinacije djelovanja organizatora protesta i same opozicije, kao i dokaza koje iznosi Duško Knežević.
Raonić: Protesti prerastaju u par ekselans političke
PobjedaIzvor

– Jer ovi protesti definitivno prerastaju u političke sa par ekselans političkim zahtjevima – kazao je Raonić. Prema njegovim riječima, od toga koliko će opozicija i organizatori biti jedinstveni u daljoj koordinaciji i planiranju će i zavisiti koliki će domet sami protesti imati.

– Naravno, spoljni faktori ovdje igraju veliku ulogu, a to su komunikacija organizatora sa međunarodnom zajednicom i ponašanje vlasti. Potez premijera vezano za skandal u Baru je u tom smislu oduzeo dio kiseonika protestima, ali imajući u vidu iskustvo sa DF protestima i nebrojeno mnogo arogantnih poteza, ne bi me začudilo da određene strukture u vlasti svojim činjenjem ojačaju motive za proteste. Ishodište prije svega zavisi od dokaza koje plasira Duško Knežević, jer samo po sebi ne mogu trajati beskonačno-rekao je on.

Programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić ocijenio je u izjavi za Pobjedu da su se lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta Ura Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpuno razišli u političkom djelovanju i da njihov nekadašni savez nema zajedničku strategiju niti zajednički djeluje. – Koalicija za 21. vijek je postojala na lokalnim izborima, a poslije toga par zajedničkih aktivnosti, ali je svako nastavio svojim putem – kazao je Raonić u izjavi za Pobjedu.

 

Portal Analitika