Crna hronika

Krivične prijave protiv službenika iz Bara i Bijelog Polja

Policija je rasvijetlila koruptivno krivično djelo i podnijela krivičnu prijavu protiv dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Takođe, nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava i protiv lica osumnjičenog za prevaru. Osumnjičena lica zaposlena su u sekretarijatima opština Bar i Bijelo Polje, stoji u saopštenju policije.

Krivične prijave protiv službenika iz Bara i Bijelog Polja
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (38) i A.A. (57) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„M.S. i A.A. su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili u svojstvu zaposlenih u Opštini Bar – Sekretarijat za poljoprivredu i ruralni razvoj, na način što su protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja pribavili sebi i drugom korist. Oni su to, sumnja se, ostvarili na način što su za primaoce subvencija iz obasti poljoprivrede za 2018. godinu donijeli rješenja i izvršili im isplate subvencija u ukupnom iznosu od 14.817 eura iako stranke nisu ispunjavale opšte i posebne uslove za dobijanje subvencije shodno javnim pozivima, čime je nanesena šteta Budžetu Opštine Bar u iznosu od 14.817 eura“.

Osim ovog krivičnog djela, rasvjetljeno je i krivično djelo prevara i državnom tužiocu u Bijelom Polju podnijeta je krivična prijava protiv D.L. (50) iz Bijelog Polja.

„On je, kako se sumnja, prije skoro četiri godine, 22.04.2015. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog H.S. da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Bijelom Polju, iako je znao da shodno važećim propisima nije moguća izgradnja objekta u gabaritima koje je H.S. imao u planu. Takođe, D.L. je znao da kao sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Bijelo Polje nije bio ovlašćen da obavlja poslove u postupku  izdavanja  građevinske  dozvole. On je ovim radnjama, sumnja se, naveo H.S. da  mu  u  julu 2015. godine preda iznos od 11.000 eura, uz dogovor da mu preostali iznos novca od 4.000 eura preda nakon što navodno dobije građevinsku dozvolu“, navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika