Abiznis

MBA: Sve snažnija saradnja privatnog i javnog sektora

Saradnja privatnog i javnog sektora se već godinama nameće kao neophodnost. Ona će, uvjereni smo, sve više snažiti i jačati u interesu razvoja biznisa u Crnoj Gori.
MBA: Sve snažnija saradnja privatnog i javnog sektora
Portal AnalitikaIzvor

Današnji sastanak MBA sa predstavnicima Ministarstva ekonomije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva održivog razvoja i turizma i predstavnicima Glavnog grada to nesumnjivo potvrđuje. I ovom prilikom je pokazana spremnost predstavnika javnog sektora za sve vrste saradnje sa predstavnicima privatnog sektora. Ocjena MBA je da se ta saradnja značajno unapređuje u mnogim segmentima što treba podržati, jer za posledicu ima zajedničke aktivnosti na planu stvaranja što podsticajnijeg poslovnog ambijenta na lokalnom i državnom nivou. 

Na današnjem sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti koje se odnose na povezivanje biznisa iz sektora turizma, poljoprivrede i trgovine na lokalnom i državnom nivou, kao i na organizovanje proljećnog Sajma poljoprivrede u Podgorici sa istim ciljem. Veoma je važno da javni sektor uviđa neophodnost unapređenja saradnje sa predstavnicima biznisa, zbog koristi koje  ta saradnja može imati za razvoj naše ekonomije. Vjerujemo da će se saradnja ova dva sektora nastaviti i intenzivirati u narednom periodu, ne samo kada je u pitanju izrada zakonske regulative koja se tiče biznisa, već i kroz zajedničko organizovanje drugih brojnih aktivnosti na planu razvoja biznisa na svim nivoima. 

MBA će nastaviti da daje puni doprinos unapređenju ove saradnje svjesna njenog značaja za ukupan razvoj naše ekonomije, što za posledicu treba da ima i rast standarda naših građana. 
 

Portal Analitika