Vaterpolo

Janović: Vaterpolo se vraća u Kotor

Prvi zaveslaj u karijeri učinio sam baš u ovom bazenu. Zbog toga znam njegov značaj i njegov potencijal. Dio politika Vlade i Ministarstva odnosi se na uspostavljanje sportske infrastrukture u svakom gradu, na svakom mjestu gdje je to moguće – kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović
Janović: Vaterpolo se vraća u Kotor
PobjedaIzvor

završna faza rekonstrukcije zatvorenog bazena „Nikša Bućin“.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je tom prilikom poručio da je bazen u Škaljarima simbol crnogorskog vaterpola i plivačkih sportova, te da ima ogroman značaj za crnogorski sport, kao i za djecu i omladininu u cijeloj Boki.

TRADICIJA

- Ja sam jedan od onih koji je prvi zaveslaj u karijeri učinio baš u ovom bazenu. Zbog toga znam njegov značaj i njegov potencijal. Dio politika Vlade i Ministarstva sporta i mladih odnosi se na uspostavljanje sportske infrastrukture u svakom gradu, na svakom mjestu gdje je to moguće.

Rekonstrukcijom ovog bazena, vaterpolo sport se vraća u Kotor – kazao je ministar Janović. On je dodao da će sportski objekti biti rekonstruisani ili građeni širom Crne Gore, te da se u Ministarstvu već od danas nastavlja sa jasnim politikama i mjerama – da sport zaživi u svakom crnogorskom kvartu, u svakom naselju.

Direktor Uprave javnih radova dr Rešad Nuhodžić poručio je da je Vlada obezbijedila sav novac koji je potreban za naredne faze rekonstrukcije ovog bazena, a da će Uprava javnih radova obezbijediti da radovi budu završeni u roku od osam mjeseci, kako je i predviđeno planiranim periodom izrade. - Sada nam predstoji da u rokovima koji su ugovoreni, a to je do kraja ove godine, završimo rekonstrukciju i bazen stavimo u funkciju – rekao je direktor Uprave javnih raedova.

On je dodao da posebno zadovoljstvo pričinjava to što je riječ o objektu koji, pored vaterpolista, koriste i građani Kotora što je dodatni motiv za završetak radova u roku i u potpunosti. - Ono na čemu ću iz pozicije direktora Uprave javnih radova posebno insistirati kod izvođača je da se radovi završe u ugovorenom roku, kao i da njihov kvalitet bude u skladu sa najvišim standardima - kazao je direktor Uprave javnih radova.

 ROKOVI

Upravnik bazena Zoran Pajović, kazao je Pobjedi, da je taj dugo očekivani posao, konačno počeo. - Od danas su i zvanično radnici na bazenu, radovi su počeli. Radove izvodi prvorangirana firma na tenderu za izbor izvođača radova, Neimar, koja je radila i bazen u Podgorici. Rok za završetak radova je osam mjeseci. Prioritet je da se stavi u funkciju školjka bazena, kako bi se omogućili treninzi, međutim u razgovoru sa izvođačem radova, informisan sam da se ipak bazen ne bi mogao koristiti sve dok se ne dobiju potrebne dozvole i potrebne procedure, a sve u cilju bezbjednosti i sigurnosti - kazao je Pajović.

Ukupna investicija na osnovu tendera koštaće 3.480.000 eura, sa plaćenim PDV-om. Ta investicija se finansira iz državnog kapitalnog budžeta preko Direkcije javnih radova. Jedan od najvećih problema bile su tenderske procedure, zbog čega se u aprilu prošle godine više stotina građana sa djecom okupilo ispred bazena u Škaljarima, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog kašn j e n j a s a n a c i j e . Z b o g nemogučnosti korišćenja bazena, preko 300 dječaka i djevojčica primorano je da iz Kotora na treninge putuje u susjedne gradove, kao i prvi timovi vaterpolo klubova Primorac i Kataro.

U Specijalnoj bolnici obnovljena teretana

Projekat ,,Uređenje teretane u cilju poboljšanja uslova u radno-okupacionoj terapiji“ uspješno je realizovan u Specijalnoj bolnici za psihijatriju ,,Dobrota“, konstatovao je ministar sporta i mladih Nikola Janović. On je sa direktorom te ustanove Draganom Čabarkapom posjetio teretanu u koju je ugrađen novi gumeni pod površine 50 kvadratnih metara i nabavljene savremene sprave za vježbanje. Sve je koštalo 8.213,60 eura. Janović je obišao i igralište bolnice i obećao pomoć u obezbjeđenju novih koševa i ostalog mobilijara.

Portal Analitika