Fudbal

Junajted preko Čelsija do četvrtfinala

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale FA kupa Engleske.
Photo by Mike Hewitt/Getty Images
Photo by Mike Hewitt/Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Na "Stamford bridžu" u Londonu pobijedili su ekipu Čelsija sa 2:0 i tako poslije Arsenala u prethodnom kolu, u glavnom gradu su pobijedili i tim "plavaca".

Bila je to još jedna dobra partija izabranika Olea Gunara Solskjera, a sve je riješeno u prvih 45 minuta.

Ne može se reći da je Čelsi igrao slabo, naprotiv, imali su nekoliko dobrih prilika, ali je Junajted na golu imao sigurnog Serhija Romera, a istakao se dobrim intervencijama i Ander Erera. 

Upravo je Španac bio taj koji je prvi donio radost navijačima Junajteda. U 31. minutu poslije odličnog centaršuta sa lijeve strane koji je uputio Pol Pogba, Erera je skočio, šutirao glavom i zatresao mrežu domaćina. 

Sve je rezultatski završeno u 45. minutu. Ovog puta opasnost po gol Čelsija stigla je sa suprotne, desne strane. Centrirao je Markus Rašford, a Pol Pogba je skočio između Aspilikuete i Ridigera i udarcem glavom još jednom primorao Kepu Arisabalagu na kapitulaciju. 

U nastavku, Čelsi je pokušao sve da dođe makar do gola, naročito su bili agilni u prvih 15 minuta nastavka, ali je odbrana Junajteda bila sigurna i gosti su mirno priveli meč kraju. 

Bila je ovo 11. pobjeda Solskjera u njegovoj 13. utakmici na klupi ekipe s "Old Traforda".

Stigla je poslije poraza u Ligi šampiona od Pari Sen Žermena i uoči derbija Premijer lige sa Liverpulom, koji se u nedjelju igra u Mančesteru. 

Portal Analitika