Politika

VIDEO: Najavili okupljanja svake subote

U Podgorici je večeras pod sloganom "97.000 odupri se" održan drugi protest zbog, kako su saopštili organizatori, ćutanja državnih institucija povodom afere "koverta". Organizatori su najavili da će se svake subote okupljati na istom mjestu, dok državni čelnici ne podnesu ostavke.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Pored građana i organizatora, protestu su prisustvovali i lideri i funkcioneri opozicionih partija (Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, Branko Radulović...), kao i predstavnici NVO sektora i građanski aktivisti. Prema procjeni našeg reportera s lica mjesta, na protestu je bilo više hiljada građana.

 

 
1602protest7

Protest je počeo ispred zgrade Tužilaštva, a kolona građana šetala je nakon toga Ulicom slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog pored Skupštine, Centralne banke i Predsjedništva, da bi nakon toga skrenuti u Ulicu Jovana Tomaševića u kojoj se nalazi sjedište Demokratske partije socijalista.Odatle su, Bulevarom Ivana Crnojevića, opet došli do Tužilaštva, gdje se protest okončao.

1602protest1

Na protestu su zatražene neopozive ostavke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića.

1602protest6

"Ubijeđen sam da iza ovih riječi stoje svi. Naša sloboda se ne prodaje u kovertama. Naša sloboda nema cijenu", poručio je umjetnik Slaviša Grubiša.

1602slavisagrubisa

"Došli su kao slugani jedne politike, počinili ratne zločine, šverc i sve što znamo ovih 30 godina. Ne zavaravajmo se, nema kod njih zdravog tkiva", rekao je Džemal Perović i dodao:

"Među nama ima razlika, ali o njima ćemo kad budemo gradili institucije sistema".

1602protest8

Građani su se tokom šetnje zaustavili ispred zgrade Predsjedništva i pustili sirenu za opasnost.

Organizatori su najavili da će se svake subote okupljati na istom mjestu, dok državni čelnici ne podnesu ostavke.

 

Portal Analitika