Politika

SNP: Opštinski čelnici krivci za podjele i tenzije u Baru

Socijalistička narodna partija (SNP) ocijenila je da su barski opštinski čelnici, Ministarstvo prosvjete i resorni ministar Damir Šehović direktni krivci za podjele i stvaranje tenzija u Baru, zbog, kako su naveli iz te partije, pogrešnog činjenja ili nečinjenja.
SNP: Opštinski čelnici krivci za podjele i tenzije u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Iz SNP-a su kazali da je posljedica asistencije barske policije prilikom protesta aktivista građanske inicijative privodjenje pet aktivista, medju njima i trudnice, koja je, prema pisanju medija i društvenih mreža, izgubila bebu.

“Reklo bi se, asistencija barske policije nikšićkoj građevinskoj firmi - da, obračun sa mirnim građanima - da, ali, obračun sa mafijom i organizovanim kriminalom –ne”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su rekli da su zajedno sa ostalim opozicionim kolegama tražili vanrednu sjednicu opštinske skupštine.

“Gospodo iz vladajuće koalicije, niste htjeli, ili niste smjeli da je zakažete, i sada imate slike u našem gradu kao sa bliskoistočnih ratišta”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Savjet za građansku kontrolu policije uskoro će analizirati novonastalu situaciju i eventualnu, prekomjernu policijsku upotrebu sile.

“Možda će njihov zaključak biti da je do iste došlo i utvrditi krivicu ljudi u plavim uniformama i njihovih civilnih šefova, ali gospodo, barski opštinski čelnici, vašu krivicu i krivicu Šehovića i Ministarstva obrazovanja, neće moći oprati ni Jadransko more. Vi ste direktni krivci za podjele i stvaranje tenzija u gradu pod Rumijom, zbog svog pogrešnog činjenja ili nečinjenja”, zaključuje se u saopštenju.
 

Portal Analitika