Podgorica

„Dan raštana“ uz zvuke starogradske muzike (VIDEO)

Turistička organizacija Podgorice i Tržnice i pijace Glavnog grada, treću godinu zaredom organizuju „Dan raštana” na zelenoj pijaci u okviru Tržnog centra „Mall of Montenegro“.
„Dan raštana“ uz zvuke starogradske muzike (VIDEO)
Infobiro/Portal AnalitikaIzvor

Posjetioci su bili u prilici da degustiraju tradicionalna jela od raštana, a doživljaj je upotpunjen zvucima starogradske muzike.

Događaj se organizuje u saradnji sa JU Školom za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ i restoranom „Radovče“.

Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorice je kazala da organizacijom ovakvih događaja žele da dodatno doprinesu promociji gastro ponude podgoričkog regiona, te afirmaciji zelene pijace, kao mjesta gdje se najbolje oslikava duh grada kroz ponudu lokalnih proizvoda.

"Veliki je broj naših sugrađana danas ovdje, veliki broj posjetilaca. Svi uživaju u programu koji smo pripremili. Nije tu samo degustacija raštana i tradicionalnih jela od raštana već ima i priganica i kukuruznog hljeba, a zvuci starogradske muzike upotpunjuju sadržaj. Svi projekti ovog tipa umnogome doprinose unapređenju ukupne turističke ponude i još boljem pozicioniranju Podgorice kao atraktivne turističke destinacije. Prema statistici Monstata u 2018 godini Glavni grad je posjetilo preko 160 hiljada turista a ostvareno je blizu 270 hiljada noćenja", kazala je Pajović ističući da je cilj manifestacije promovisanje naših tradicionalnih jela. 

Pomoćnik izvršnog direktora Tržnica i pijaca Marijana Petranović zahvalila se TO Podgorica. "koja je zajedno sa nama organizovala događaj i dala svoj puni doprinos da današnja manifestacija izgleda ovako".

danrastana2
danrastana3
danrastana4
danrastana5
danrastana6
danrastana7


 

 

Portal Analitika