Politika

DPS: Demagozi potvrdili učešće u aferi "betonska galanterija"

Iskreno smo zabrinuti za zdravstveno stanje Demagoga. Jer, samo Demagozi imaju tako veliki um da pozovu svoje poslanike u Skupštini Crne Gore koji ne dolaze na posao (ali redovno uzimaju platu) da bojkotuju rad Skupštine - saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.
DPS: Demagozi potvrdili učešće u aferi "betonska galanterija"
Portal AnalitikaIzvor

''Samo Demagozi imaju obraz da svom najvećem koalicionom partneru kažu da osjećaju "tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem na pomen Demokratskog fronta" i budu sa njima u vlasti. Samo Demagozi imaju čojstvo da ovlaste drugog da najvećem koalicionom partneru da otkaz, a onda poruče da to između sebe riješe onaj koji je dao i onaj koji je dobio otkaz. Samo Demagozi imaju širinu da brane SDP koji sam sebe ne može odbraniti. I samo Demagozi imaju tako veliko srce da pušte jadne golubove da lete po dvorani "Park" dok se ne ugljenišu na usijanim reflektorima'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, DPS nema nikakve veze sa potpisivanjem ugovora o izradi betonske galanterije, a još manje sa Odlukom o dodjeli ugovora. 

''Ali, vi ne biste bili Demagozi da niste nastavili tamo gdje su vaši politički očevi stali. Nije zalud narod rekao da iver ne pada daleko od klade. 
Ugovor o izradi betonske galanterije, težak gotovo 60.000 eura, potpisan je 22.03.2018. godine. Ugovor je u ime Dobavljača potpisao predsjednik OO SDP Herceg Novi Dragan Šimrak koji je u to vrijeme bio odbornik u Skupštini Opštine Herceg Novi i koji je prava upravljanja u svojoj firmi prethodno prenio na Katarinu Šimrak. Da li je odbornik koji je prenio prava upravljanja u svojoj firmi imao pravo da potpiše ugovor ili ne, utvrdiće nadležne institucije, ali priča da je to učinio po ovlašćenju je više nego smiješna'', ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode, ugovor koji je potpisao Šimrak, zaključen je na osnovu Odluke o dodjeli ugovora koja je donijeta četiri godine ranije - 21.03.2014. godine. 

''Mogli ste je donijeti i prije deset ili dvadeset godina. U martu 2014. godine vlast je vršila SNP sa partnerima, a predsjednik Opštine bio je Dejan Mandić. Istina je da se Demagozi tada još uvijek nisu ispilili, ali su mogli čuti od svojih političkih očeva da DPS nije učestvovao u vlasti u martu 2014. godine, pa nije ni mogao donijeti Odluku kako ste to, tobože nevješto, htjeli predstaviti javnosti. Naredni lokalni izbori održani su u decembru 2014. godine. Što se tiče ekspresije o polipodima, zamućeni mozak i velika opsesija vlašću uticali su ne samo da Demagozi počnu da sanjaju morske nemani - oktopode dok napadaju kopnene sporangije na listovima obraslim dlačicama koji se izdižu iz mesnatih krojena polipoda, već i da od svojih političkih očeva iz čijih su skuta iskočili, nauče samo jedno - nepodnošljivu lakoću iznošenja neistina'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika