Zanimljivosti

Baka (104) recituje bez muke pjesmu iz osnovne škole

Baka Franciska Mlakar iz Čreta rođena je na Dan zaljubljenih 1915. godine, a za 104. rođendan obradovali su je mališani iz vrtića i osnovnih škola čestitkom od stotinu cvjetova i stotinu lijepih riječi... 
Baka (104) recituje bez muke pjesmu iz osnovne škole
24sata.hrIzvor

Baka Franciska Mlakar rođena je na Dan zaljubljenih 1915. godine i upravo danas slavi svoj 104. rođendan.

Baku Faniku  najviše su obradovali mališani iz zagrebačke Osnovne škole Voltino i OŠ Krapinske Toplice, kao i Dječjeg vrtića “Naša radost” Pregrada i “Maslačak” Krapinske Toplice.

Baka je mališane obradovala pjesmicom koju je naučila još u osnovnoj školi. Iako teže komunicira, vrlo je dobra u recitiranju, a korisnicima Doma još uvijek povremeno i zapjeva. Pune četiri minute izgovarala je stihove bez ijedne greške. I mališani su za baku pripremili recitacije i pjesmice, a stigla je i čestitka sa stotinu lijepih riječi, koja je dio tradicionalne akcije osnovnoškolaca iz zagrebačkog naselja Voltino.

– Prije pet godina, u sklopu projekta “Stoti dan škole”, predložila sam da se nekom stogodišnjaku ili stogodišnjakinji pošalje stotinu čestitki za njegov stoti rođendan. Doznala sam da baka Fanika na Dan zaljubljenih slavi svoj stoti rođendan, okupilo se naših oko 150 učenika, koji su napisali stotinu čestitki i to smo poslali baki Faniki. Svake godine u sklopu projekta, uoči njenog rođendana, mi osmislimo novi način za poslati joj stotinu poruka. Ove godine smo izradili čestitku od stotinu cvjetova i sto lijepih riječi  – rekla je učiteljica Nevenka Dimač iz OŠ Voltino za Zagorje international.

Portal Analitika