Politika

Demokrate: Novski DPS govori o aferama jer o drugom dovoljno nije stručan

Hercegnovski odbor organizovane kriminalne grupe opredijelio se da govori o aferama, vjerovatno zato što ni za šta drugo nije dovoljno stručan, a o aferama zna sve, samo se čeka kad će ko od njih da progovori, što se ovih dana, na njihovu žalost, sve češće događa, poručile su hercegnovske Demokrate nakon što su iz DPS-a saopštili da temeljni oslonac koalicije na vlasti u Herceg Novom, mogao bi biti dio afere teške gotovo 60.000 eura.
Demokrate: Novski DPS govori o aferama jer o drugom dovoljno nije stručan
Portal AnalitikaIzvor

“Nekad, čak, nije potrebno ni da se neko odmetne prije nego što progovori nego to rade iznutra kao što su učinili i kod posljednjeg saopštenja. Da vidimo šta u posljednjem saopštenju tvrdi hercegnovski pipak kriminalnog oktopoda ili bolje da kažemo – kriminalnog polipoda koji za razliku od hobotnice ima više od osam pipaka. Dakle, ovaj kriminalni polipod tvrdi da postoji ugovor koji su potpisali Lučić i Šimrak i da kod tog ugovora nisu čista posla. O čemu je riječ? Izgleda da su se DPS-u usladile afere koje im pakuje Duško Knežević, pa im one nisu dovoljne, nego kada Di Kej svoj Instagram profil ostavi da miruje, ne miruje savjest DPS-a. Moraju, makar i nesvjesno, da pokažu bar jednim pipkom na sebe”, navode Demokrate.

Kako ističu, ako je nešto aferično kada je riječ o konkretnom Ugovoru koji je predmet posljednjeg saopštenja DPS-a, onda bi i za tu aferu trebalo da odgovaraju oni.

 

“Zato što je tender za nabavku behatona raspisan prije četiri godine. Dakle, ponuđača nije birala sadašnja vlast kojoj hercegnovski DPS pokušava sada to da spočita. Riječ je o tome da je najbolju ponudu prije četiri godine dala firma „Šimrak“, ali ugovor sa firmom tada nije potpisan. Zašto se čekalo četiri godine, pita kriminalni polipod, podsjetićemo ih: ugovor nije potpisan zbog toga što se u ono vrijeme nije znalo kada će doći do potrebe ugradnje behaton ploča. Projekat rekonstrukcije šetališta radi se, kroz faze, već nekoliko godina”, dodaju Demokrate.

Oni objašnjavaju, agencija se samo držala ranijeg tendera na kojem je jedna od prethodnih vlasti izabrala ovog ponuđača, s obzirom na to da sam ponuđač nije tražio raskid.

“I kada se ukazala potreba za behatonom, potpisan je ugovor sa onim ponuđačem koji je tada bio dao najbolju ponudu. Takođe, stoji i potpis osobe koja je tada dala ponudu, a to je bio gospodin Dragan Šimrak. Sve to urađeno je uz saglasnost predsjednika Opštine i Morskog dobra. Što se tiče firme gospodina Šimraka, ona postoji od 1991. godine, dakle nije novijeg datuma kao što jesu firme Đukanovićevih kumova, prijatelja, rođaka. Možda su iz novskog odbora naknadno ožalošćeni što neka od tih jučerašnjih, a srcima njinim bližim firmama nisu dobile posao na tenderu. Ne želimo da ulazimo u to. Ali želimo da kažemo da je Šimrakova firma zastupnik firme Beton Lučko iz Zagreba i da nikad nije bila u stečaju. Takođe, da behaton za sanaciju šetališta firma Šimrak isporučuje još od 2011. godine, a polipod je tek sad uočio navodnu grešku”, zaključuju Demokrate.

Portal Analitika