Crna hronika

Svjedok: Markuš je imao pištolj i motorolu

Svjedok Radovan Radović kazao je juče u Osnovnom sudu da mu je drug Strahinja Bošković saopštio kako je na društvenoj mrežiInstagram dobio prijeteće poruke od Bojana Markuša.
Svjedok: Markuš je imao pištolj i motorolu
Portal AnalitikaIzvor

Markuš se optužnim prijedlogom tereti da je 5. novembra prošle godine prijetio smrću Strahinji Boškoviću.

Svjedok Radović ispričao je kako je spornog dana krenuo iz Kolašina sa Boškovićem, Lukom Vlahovićem  i Miloradom Rakočevićem.

-Bošković mi je tada kazao kako mu optuženi šalje prijeteće poruke i da treba da se nađu iza restorana ,,Lazaro“. Mi smo pošli tamo, sjedio sam u kolima, a Bošković je izašao. Vidio sam da je Markuš u jednoj ruci držao pištolj, a u drugoj motorolu, izašao sam iz auta i krenuli smo prema njemu, međutim, on je pobjegao – ispričao je Radović.

Odgovarajući na pitanje tužiteljke Ivane Vuksanović, svjedok je kazao da nije čuo šta su pričali optuženi i Bošković.

-Iz auta sam izašao dabih zaštitio druga jer sam vidio da optuženi drži pištolj. Ja nijesam mogao biti ugrožen jer sam bio u autu.Koliko imam saznanja, nije ništa bilo nakon ovog događaja – dodao je svjedok.
Prema navodima optužnice, Markuš je 5. novembra prošle godine ugrozio sigurnost Strahinje Boškovića iz Bijelog Polja kojem je prijetio da će ga ubiti.

-Markuš je, prema sumnjama tužioca, potegao pištolj prema Boškoviću. Povišenim tonom obratio mu se prijetećim riječima: „Ima da se pojaviš đe ti kažem, da ti ne bih sasuo petnaest metaka u grkljan, pa će te viđeti đe možete da mafijate“. Nakon tri dana on je u telefonskom razgovoru ponovo uputio prijetnje govoreći mu: „Džabe ti je što si me blokirao na sve društvene mreže, srediću ja tebe, sasuću ti petnaest metaka u grlo“ – navodi se u optužnom prijedlogu. Suđenje se nastavlja 12. marta.

Bojan Markuš od ranije je poznat policiji. Osuđen je prošle godinena osam mjeseci zatvora jer se lažno predstavljao kao policajac.

On je i pravosnažno osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je 12. decembra prošle godine prijetio pištoljem maloljetnom O. M.

M.L.

Portal Analitika