Fudbal

Ikardi odbio da igra za Inter u četvrtak

Nakon što mu je klub oduzeo kapitensku traku, Mauro Ikardi odbio je da igra za Inter u četvrtak.
Photo by Miguel MEDINA / AFP
Photo by Miguel MEDINA / AFP
Portal AnalitikaIzvor

Čelnici Intera su razriješili Argentinca kapitenske funkcije jer oklijeva s potpisivanjem novog ugovora i zbog sukoba sa njegovom suprugom i agentom Vandom Narom.

Istog dana trener "nerazura" Lućano Spaleti je izostavio Ikardija iz tima za gostovanje Rapidu u Beču u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

"To je bila teška odluka, ali trebalo bi da koristiti Interu. Željeli smo da ga prijavimo, ali on je odbio i nije odletio u Beč. Ikardi je očigledno razočaran odlukom da mu se oduzme kapitenska traka. Sada imamo važnu utakmicu, nakon koje ćemo morati da razjasnimo situaciju u klubu oko Ikardija. Malo sam zabrinut za ugovor, ali odnosi sa igračima su vrlo važni", izjavio je Spaleti

Ikardi je ubjedljivo najbolji strijelac Intera ove sezone s 15 golova, prvi sljedeći je Lautaro Martines sa šest. On sa Interom ima ugovor do ljeta 2021, ali 1-15. jula ove godine će biti aktivna otkupna klauzula od 110 miliona eura. 

Osim njega, u Beč nijesu otputovali još štoper Milan Skriniar i vezista Marcelo Brozović, ali zbog suspenzija. 

Inter u Beču: Handanović (kapiten), Padeli, Berni; De Vrej, Ranokija, Asamoa, Sedrik, Miranda, Dambrozio; Nolan, Vesino, Naingolan, Valero, Perišić, Širo, Rorič, Martines, Politano, Kandreva.

Portal Analitika