Košarka

Haos u Atini na derbiju: Janakopulos okačio crvene gaćice, Pirejci odbili da nastave meč

Novi skandal se dogodio u Grčkoj na još jednom velikom derbiju Panatinaikosa i Olimpijakosa. Duel u polufinalu Kupa Grčke prekinut je poslije prvog poluvremena pošto su gosti iz Pireja odbili da nastave meč nezadovoljni suđenjem u prvih 20 minuta utakmice.
Foto: Printscreen/Twitter/@riquiardo12
Foto: Printscreen/Twitter/@riquiardo12
sportski portali / tviterIzvor

Sve je počelo pred početak utakmice kada su domaći navijači u dvorani "OAK" napravili pakao korišćenjem pirotehničkih sredstava što je dalo krila njihovim miljenicima na parketu koji su nakon prve polovine meča vodili 15 razlike (40:25).

Međutim, u taboru Olimpijakosa su odbili da izađu na parket u drugom poluvremenu nezadovoljni kako arbitri dijele pravdu, a tada je na scenu stupio kontroverzni gazda "zelenih" Dimitris Janakopulos i uradio skandaloznu stvar.

Izvadio je crvene tange i stavio ih na klupu gostujućih igrača što je razgalilo navijače na tribinama koji su podivljali - ali je to bila kap koja je prelila čašu i zbog koje je klub iz Pireja definitivno odustao od nastavka utakmice.

- Užasnuti smo. Ne možemo da budemo dio ove farse. Ovako nešto ne želimo više da prihvatimo. Ljudi koji su na čelu ovog sporta bi trebalo da urade nešto povodom ovoga - rekao je generalni menadžer crveno-bijelih Hristos Stavropulos.

 

Portal Analitika