Politika

DPS: Da li je u Herceg Novom na pomolu afera betonska galanterija?

Temeljni oslonac koalicije na vlasti u Herceg Novom – SDP, mogao bi biti dio afere teške gotovo 60.000 eura, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.
DPS: Da li je u Herceg Novom na pomolu afera betonska galanterija?
Portal AnalitikaIzvor

“Naime, toliko iznosi vrijednost ugovora koji su potpisali Dragan Šimrak, direktor “Šimrak” d.o.o., odbornik SDP-a u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP-a Herceg Novi i mr Boro Lučić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, istaknuti član OO Demokrata Herceg Novi”, kazali su u DPS-u.

Pitaju da li je predsjednik Opštine Stevan Katić u ovom slučaju prenio dio svojih ovlašćenja na Bora Lučića.

“Da li je u koaliciji na vlasti prethodno usaglašeno da se iz opštinske kase dodijeli iznos od gotovo 60.000 eura firmi čiji je osnivač odbornik SDP u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP? Zašto je odbornik SDP u lokalnom parlamentu i predsjednik OO SDP HN čekao gotovo četiri godine da dostavi ugovor na potpisivanje'”, pitaju u DPS-u.

Ne žele, kažu, da se bave time kako to da odbornik u Skupštini Opštine Herceg Novi potpisuje ugovor sa Agencijom čiji je osnivač Opština Hereg Novi.

“Ne želimo da utvrđujemo ni da li postoji konflikt interesa oko izrade betonske galanterije po ugovoru broj 01-10-03/18 potpisanog 22.marta 2018. godine? Nije nam jasno zašto ugovor vrijedan gotovo 60.000 eura potpisuje Dragan Šimrak ispred društva u kojem je izvršni direktor i ovlašćeno lice koje ima pojedinačnu odgovornost Katarina Šimrak? Odgovori na ova i druga pitanja u nadležnosti su državnih institucija”, poručuju u DPS-u.

Portal Analitika