Košarka

"Vučice" sjutra na megdan Triglavu

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra (20.30h) gostuju Triglavu u okviru 14.kola WABA lige. 
"Vučice" sjutra na megdan Triglavu
Portal AnalitikaIzvor


Podgoričanke će u preostala četiri kola juriti plasman na završni turnir, dok je vicešampion Slovenije bez šansi da se domogne fajnal fora. 
Triglav je u dosadašnjem dijelu ostvario tri pobjede i šest poraza, dok su ,,plave” sa učinkom 6-4 zajedno sa Montanom i Celjem, žele da budu uz Beroe i Zvezdu na završnom turniru.
-Očekuje nas meč protiv Triglava, koji ima mladu ekipu, sastavljenu od domaćih igračica i dvije internacionalke iz Bosne i Hercegovine. Bez obzira što je Triglav bez šansi da bude u četiri najbolje ekipe, ne shvatamo ovo gostovanje rutinskim, već moramo biti maksimalno ozbiljne. Želimo da ovaj meč iskoristimo kao dobru priliku da se pripremimo za odlučujuće mečeve u Podgorici - kazala je Nikolina Babić, bek ,,plavih”.


Budućnost Bemax je u prvom krugu takmičenja bila ubjedljiva protiv Triglava u Podgorici (83:45), a ukoliko opravdaju očekivanja na ovom meču ,,plave” će imati priliku da na domaćem terenu, protiv Montante i Celja, igraju odlučujuće utakmice kako bi branile trofej.

-Svjesne smo da nam pripada uloga favorita i nadam se da ćemo je i opravdati. Nećemo olako ući meč, već želimo da pokažemo napredak u igri i sve bolju formu pred najvažnije duele. Dobro smo trenirale i nadam se da ćemo to potvrditi - istakla je Anđelika Mitrašinović, bek šuter Budućnost Bemaxa.
 

Portal Analitika